1 string of 2 strings

Laatste reactie 14/02/2022 17:32 door Aad
· Markeren als ongelezen
Aad van den Berg 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb zins november een nieuw huis met zonnepanelen. Afspraak was 28 panelen door een fout bij de installatie zijn er in eerste instantie 14 geleverd. Met een 3 fase Solaredge SE5K omvormer. Na gemeld te hebben dat er 14 te weining geleverd zijn heeft men er nog 14 geleverd en een nieuwe omvomer SE8k. Mijn gevoel zeg dat ik echter te weinig stroom opwek. Gemeld bij de instalateur en die zeg dat alles goed is. Blijf mijn vraagtekens houden. Me er verder in verdiept zie ik dat alle 28 zonnepanelen op 1 string. De installatie is als volgt samengesteld. 28 panelen DMEGC DM370M6-60HBB 28 Optimizers 1 Solaredge SE8K omvormer waar twee strings op aangesloten kunnen worden Max. DC spanning 900 vdc nominale DC spanning 750 vdc. Zonnepanelen liggen op het zuiden onder een hoek van 30 graden Mijn vraag is kan het zo zijn dat de 28 panelen op in 1 string teveel is voor de omvormer waardoor de stroomopbrengst minder is.
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Waarop baseer je het gevoel op dat er te weinig opwek is? Heb je de SolarEdge designer uitdraai van jouw systeem van de installateur gekregen met daar in een tabel met de opwek per maand. De stand van de zon is nog niet zo hoog op dit moment. Dus ja gevoelsmatig zou dit te laag kunnen zijn. Ik neem aan dat de optimizers p401 zijn? Volgens de datasheet mogen er 50 optimizers in 1 string zitten met een max van 11kW. Daar zit jij met beiden dus onder. Kan je de dagopbrengst grafiek van gister laten zien of de totalen van de maanden Dec en Jan? Nu zijn deze afgelopen 2 maanden wel minder geweest dan de jaren daarvoor! Dus JA ik kan me voorstellen dat je nu het gevoel hebt dat er te weinig opgewekt wordt...
reactie op @jefrous:
Aad van den Berg Beste Jeffrey,  Bedankt voor je berichtje.  Bijgaand de opbrengst van gisteren.  Welke soort optimizer heb geen idee.  Verder vandaag even gekeken naar de panelen op het dak van ons bedrijf hebben we ook ca. 10 kW heeft ongeveer dezefde opbrengst. Dus ik verwacht dat het aan het weer heeft gelegen de afgelopen tijd.  Nogmaals bedankt verder een screenshot toegevoegd. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 February 2022 om 09:48
Aantal lezers 12
Aantal reacties 2