18zonnepanelen voor nieuwbouw

Laatste reactie 21/09/2016 13:43 door Jef
· Markeren als ongelezen
Jef Rens 5 jaar geleden geplaatst
Beste,

Ik ben van plan een pv-installatie te plaatsen, maar ik weet niet goed welke panelen ik zou moeten nemen. De panelen zouden op het plat dak van mijn garage komen en deze is zuid gericht, worden onder 15graden geplaatst en bevat geen schaduw. Ik heb 2 voorstellen van pv-installaties ontvangen.


Welke is volgens u de beste?

1) 18Aleo S19 310Wp met een SMA omvormer 3600TL

2) 18LG Neon2 320Wp met een SMA omvormer 4000TL.

Ik heb ook nog een offerte binnen met Bisol, Jinko en BenQ panelen, maar heb hier niet zo'n goed gevoel bij deze panelen. Of wat denk jij hiervan? Kan jij mij hiermee verder helpen?

Alvast bedankt.


MvG


Jef Rens
Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Hallo Jef,


In de zonnepanelen training vind je veel informatie die je juist in deze fase perfect kan helpen. Het gaat namelijk niet puur en alleen om de producten. Ik zou aan raden om in week 2 van de training de OINIZMO formule goed door te nemen. Zie: http://community.fritts.nl/resources/go/offertes-vergelijk


Overigens zit je met producten al erg goed als je kijkt naar de reviews die je vind op dezelfde pagina.


Als er vragen zijn dan hoor ik het graag.


Groeten, Lex
Jef Rens 5 jaar geleden geplaatst
Lex,

Over de Aleo panelen vind ik geen reviews. De LG panelen zijn wel goed zie ik. Wat moet ik van de Aleo panelen van 310Wp denken? En is de SMA3600TL omvormer niet te fel geonderdimensioneerd voor deze panelen? Kan jij mij hierbij een keuze bij helpen maken?


Of kan ik beter 1 van de andere soorten panelen kiezen? (Bisol,BenQ,Jinko Solar)

MvG


Jef Rens
Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Hoi Jef,


Klopt inderdaad. Je kan altijd een review aanvragen op: http://community.fritts.nl/conversations/review-aanvragen


Een review maken kost ruim 1 dag werk dus we hebben nog niet heel veel gedaan. Wordt natuurlijk wel aan gewerkt.


Aleo is van oudsher een Duits kwaliteitsbedrijf. Echter sinds het faillissement in 2014 is het wat rustiger geworden. Ze zijn overgenomen door het Taiwanese Sino American Silicon Products Inc. Zie: http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/aleo-solar-to-be-sold--dissolved-and-renamed_100014844/#axzz4KQ3eiiZU


Nu draaien ze wel weer lekker volgens mij maar om echt iets te kunnen zeggen moet ik er echt in duiken.


Een SMA 3600 is inderdaad wel heel ver onder gedimensioneerd op 5580 Wattpiek.


Wat is precies de situatie wat betreft de aansluiting? 1 fase / 3 fase? 25 A / 35 A?


Mogelijk zit daar de reden namelijk in.


Groeten, Lex
Jef Rens 5 jaar geleden geplaatst
Lex,

Mijn netaansluiting is 3 fase en 40A afgezekerd. Is dit wat je moest weten? Kan je het Aleo paneel van 310Wp eens analyseren? Of vergt dit echt te veel werk? Ik zou gewoon graag zeker willen zijn van mijn keuze van zonnepanelen en de sterkte van de omvormer.


Alvast bedankt.

MvG


Jef
Timo Zonnepaneel 5 jaar geleden geplaatst
Wellicht wat off-topic, maar waarom verkies je een Zuid-opstelling boven een Oost-West-opstelling verdeeld over twee mpp trackers (Oost en West). Of heb je dan wel schaduw van naastgelegen (hogere) huizen?


Om in te gaan op het onderdemensioneren; met een hellingshoek van 15 graden en pal Zuid (of een kleine afwijking), heb je nog steeds 97% rendement (volgens de Tabel van Hespul). Waarom kiest de leverancier voor deze omvormers en niet voor een zwaardere?


BenQ maakt goede panelen, maar die zijn nogal duur voor een rip-off van (echte) SunPower panelen.
Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
@jefrens

3x40A is een flinke aansluiting. Heb je een bedrijf aan huis of is het zakelijk?

Op 3x40A kan je vrijwel alles doen. Op 1 fase mag je maximaal 5000 watt aansluiten in jou geval dus ik zou dan eerder voor een 5 kilowatt omvormer gaan. (Ik betwijfel een beetje de kennis van de aanbieders als ze op deze aansluiting en dik 5500 watt een 3600 watt omvormer aanbieden terwijl een zwaardere geen enkel probleem is).

Persoonlijk zou ik zelf altijd kiezen voor een 3 fase omvormer in jouw geval. Kost iets meer maar dan is de boel mooi verdeeld over de fases. Zie voor meer informatie ook: https://fritts.nl/omvormer-aansluiting-zonnepanelen/

Aan een review voor Aleo kom ik de komende weken niet toe (is een beetje gekkenhuis hier sinds de lancering van ons installateurs/offerte platform: https://app.fritts.nl/). Punt bij Aleo is dat het top panelen waren maar dat ik er echt in moet duiken om er nu zeker over te zijn.

Begin oktober is er weer een beurs in Den Bosch dus mogelijk kan ik dan al voorwerk doen. Dus hopelijk meer in oktober.

Wat betreft het voorstel van @timo. Ik zou alleen kiezen voor Oost-West als het dak (te) klein is of als je het kiest om esthetische redenen(mooie platte golfbeweging als je er op kijkt) . En let goed op schaduwen in het oosten en westen want dat kan de opbrengst snel om laag brengen. Verder groot fan van OW vanwege de spreiding van de opbrengst en daardoor meer eigen verbruik en meer future proof.

Groeten, Lex
Timo Zonnepaneel 5 jaar geleden geplaatst
Met een Oost-West kun je overigens wel voor een kleinere omvormer kiezen.
Jef Rens 5 jaar geleden geplaatst
Ok bedankt Lex.


Ik hoor het wel in oktober van de Aleo panelen dan.

Dankjewel


Grtjs


Jef Rens
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 September 2016 om 13:29
Aantal lezers 28
Aantal reacties 9