2 2x zonnepanelen op schuur

Laatste reactie 11/02/2022 19:02 door Ruud
· Markeren als ongelezen
Ruud Hageman 6 maanden geleden geplaatst
Hallo,, heb nu ook 2 x 2 zonnepanelen liggen op schuur  iedere set 1 x micro omvormer  deze heb ik onderling verbonden en  rechtstreeks op 1 stopcontact,, de tweede set krijgt vaak net iets later de zon erop.. Is het nu beter om allebei de sets appart via omvormer in het stopcontact tlaan te sluiten..  Geloof eigenlijk dat dit geen verschil maakt maar twijfel toch..
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Enphase of APS micro-omvormers zitten ook met meerdere samen op 1 (trunk)kabel aangesloten welke naar de zekering/meterkast loopt. Officeel mag je volgens mij niet meer via een stekker aansluiten als daar ook andere verbruikers (stopcontacten, lampen, etc...) op zitten. Dus eigenlijk vast aansluiten op een eigen groep...
reactie op @jefrous:
Ruud Hageman Hallo Jeffrey,  Er is een aparte groep aangelegd in de schuur, het gaat mij erom dat de voorste twee.. a300 watt  .. iets later zo'n krijgen   dus dacht misschien beter allebei apart in stopcontact..per twee panelen één micro- omvormer en die op elkaar aangesloten..
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Allebei apart in stopcontact of samen in 1 stopcontact geeft geen verschil aan de AC kant. Maar als er een aparte groep aangelegd is t.b.v. de panelen, waarom dan nog met een stekker aansluiten en niet vast aansluiten? Als de aparte groep in de schuur ook voor de verlichting, stopcontacten en/of koelkast in de schuur gebruikt wordt hoor je daar eigenlijk een onderverdeler te plaasten en de micro-omvormers en overigen zaken (verlichting, stopcontacten en/of koelkast) afzonderlijk af te zekeren.
reactie op @jefrous:
Ruud Hageman Dit zijn plug en play sets  lekker makkelijk, en er is een onderverdelen geplaatst..   maar het maakt dus niks uit of ik de micro omvormers met elkaar verbindt .. dat was mijn vraag..hihi
6 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 February 2022 om 13:26
Aantal lezers 13
Aantal reacties 3