3 fase omvormer icm 1 fase omvormer

Laatste reactie 01/06/2022 22:41 door johannes
· Markeren als ongelezen
Bram Achterberg 8 maanden geleden geplaatst
Hallo, Ik wil op ons te bouwen nieuwbouwhuis op twee verschillende daken zonnepanelen leggen met twee omvormers. Is het mogelijk om de zonnepanelen op het huis (13 stuks) op een 3-fase omvormer en de zonnepanelen op de schuur (7 stuks) op een 1-fase omvormer aan te sluiten? We hebben een 3x25A aansluiting.
Rick de Wit 2 maanden geleden geplaatst
Lijkt mij geen probleem hoor. Ze hebben beide hun eigen groep op je groepenkast, toch?
johannes visser 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Bram,  Draait hier al jaren zo. Net wat Rick zegt, zolang ze hun eigen groep maar hebben. Zit er dik in dat de spanning van die eene fase waar de omvormer bij op komt wel wat hoger word dan de andere twee fases. Zolang deze niet boven de 252v uitkomt, geen probleem. Doet hij dat wel, schakelen beide omvormers af. Gaat hier nog steeds goed.  Groet, Johannes.
Jeffrey Rous 2 maanden geleden geplaatst
Het is een bericht van 5 maanden terug, wellicht ligt het er al? Maar 13 panelen, past dat ook niet gewoon op een 1 -fase omvormer? Afhankelijk van welke panelen. Zodat je op 2 verschillende fases elk een 1-fase omvormer hebt zitten, de kWh-meter verrekend de fases toch voor je. Dan heb je het gedoe van verhoogde spanning  op 1-fase niet.
johannes visser 2 maanden geleden geplaatst
Oeps, niet gezien Jeffrey. Zal er snel nog een bril bij kopen.😜 Groet, Johannes.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 December 2021 om 16:11
Aantal lezers 16
Aantal reacties 5