aanschaf zonnepanelen

Laatste reactie 03/06/2019 22:09 door mark
· Markeren als ongelezen
gert Schoonbeek 1 jaar geleden geplaatst
IK wil zonnepanelen aanschaven. Ik heb nu een aanbod gekregen van 16 Munchen Solar 290 Wp full Black zonnepaneel aanschaven met 16 enphase Mac micro -omvormer inclusief envoy -5. Hebben jullie daar ervaring mee
Lex Schiebaan 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Gert,

Bij merken als München Solar, German Solar en Münsterland Solar denk je natuurlijk: Mooi Duitse panelen voor een mooie prijs. Dat lijk een mooie deal. 

Maar de naam is meer marketing dan daadwerkelijk Duits. Eigenlijk is het enige Duitse van de panelen de naam want ze worden gewoon in China gemaakt. En dit soort merken staan bij mij niet bekend als het meest betrouwbaar. Sterker nog als je ziet welke zonnepanelen snel kapot gaan, achteruit gaan dan zijn het wel merken die geen eigen fabriek hebben, een leuke naam en vooral geen verantwoordelijkheid voor de garantie (dan is de BV die de garantie moet geven namelijk al weg). 

Er zijn genoeg merken die tegen een vergelijkbare prijs een kwalitatiever paneel kunnen maken én ook nog eens de naam en ervaring hebben. Ik zou de gok dus niet wagen. 

Zie ook: https://www.solarquotes.com.au/blog/munchen-solar-panels-ningbo-qixin-panels-disguise/

Groeten, Lex
Jochem Gerrits 11 maanden geleden geplaatst
Hi Lex, geldt dit ook voor Hanover Solar?? Hoor het graag. Krijg er binnenkort een offerte van, glas glas panelen. Dank je wel alvast

zie ze ook niet in de test van zonnepanelen.net voorbij komen. Benieuwd naar prijs; heb ook een offerte van AEG panelen en solaredge-omvormer. Interessante wereld
mark Boogard 11 maanden geleden geplaatst
Geldt ook voor Hanover Solar. Zijn gewoon Chinese panelen met een sticker erop.
Probleem is dat je niet weet in welke fabriek de panelen gemaakt worden. 
Kijk ook maar eens op Crapsolar op Facebook.
In de zonnepanelenwereld wordt er veel gebruik gemaakt van marketing. Glas glas panelen zijn populair omdat ze inderdaad veel beter zijn dan folie panelen. Alleen is glas ook een duurder product. Vandaar dat verschillende leveranciers goedkopere alternatieve verkopen die met goedkopere materialen zijn gemaakt. 
Zelfs AEG is niet hetzelfde als het "bekende" AEG consumentenmerk.
De merknaam wordt in licentie gebruikt. Er wordt een fee betaald om een merknaam te mogen voeren. Het is een paneel uit China van een andere firma die merknaam de AEG voert. Ik ben hierop gewezen door de algemene voorwaarde en garanties te checken.

Het is dus niet zo dat AEG een paneel in China laat maken
en er een AEG sticker op plakt. Dan zou het nog van AEG zijn. Maar het is een ander bedrijf dat de merknaam voert. Ik heb gebeld met AEG Nederland en zij bevestigen dat je geen garantie van AEG Nederland of Duitsland krijgt.. Maar bij een heel ander bedrijf:

In dit geval is het bedrijf : 
Solar Solutions GmbH

https://www.aeg-industrialsolar.de/wp-content/uploads/GD201901_Limited_Warranty_Terms_V1_EN.pdf

Vul het adres van "Solar Solutions GmbH - Headquarters " in op google  en je komt uit bij een brievenbusfirma ?

Advies:
Check de fabrikant achter het zonnepaneel. Kijk hoelang ze al bestaan. En vraag de garantievoorwaarde op! 
Je kunt dan direct zien of er "echte garantie" wordt gegeven vanwege goede kwaliteit of alleen voor de marketing. 

Succes! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 October 2018 om 13:47
Aantal lezers 70
Aantal reacties 4