aanschaf zonnepanelen

Laatste reactie 23/10/2017 11:46 door Lex
· Markeren als ongelezen
gert Schoonbeek 1 jaar geleden geplaatst
IK wil zonnepanelen aanschaven. Ik heb nu een aanbod gekregen van 16 Munchen Solar 290 Wp full Black zonnepaneel aanschaven met 16 enphase Mac micro -omvormer inclusief envoy -5. Hebben jullie daar ervaring mee
Lex Schiebaan 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Gert,

Bij merken als München Solar, German Solar en Münsterland Solar denk je natuurlijk: Mooi Duitse panelen voor een mooie prijs. Dat lijk een mooie deal. 

Maar de naam is meer marketing dan daadwerkelijk Duits. Eigenlijk is het enige Duitse van de panelen de naam want ze worden gewoon in China gemaakt. En dit soort merken staan bij mij niet bekend als het meest betrouwbaar. Sterker nog als je ziet welke zonnepanelen snel kapot gaan, achteruit gaan dan zijn het wel merken die geen eigen fabriek hebben, een leuke naam en vooral geen verantwoordelijkheid voor de garantie (dan is de BV die de garantie moet geven namelijk al weg). 

Er zijn genoeg merken die tegen een vergelijkbare prijs een kwalitatiever paneel kunnen maken én ook nog eens de naam en ervaring hebben. Ik zou de gok dus niet wagen. 

Zie ook: https://www.solarquotes.com.au/blog/munchen-solar-panels-ningbo-qixin-panels-disguise/

Groeten, Lex
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 October 2017 om 11:22
Aantal lezers 35
Aantal reacties 2