aansluiten in de meterkast

Laatste reactie 25/09/2020 18:45 door M
· Markeren als ongelezen
M Otte 3 maanden geleden geplaatst
Ik wil mijn omvormer aansluiten op de meterkast via een aardlekautomaat. Heb al één en ander gelezen, maar kom er niet uit hoe je de draden aansluit. Is er iemand die mij opheldering kan geven of je de draden vanaf de omvormer nu aan de onderkant (dus waar normaal de draden vanaf de hoofdschakelaar in gaan) aangesloten moeten worden. Dus onder de fase en nul van de omvormer en boven de fase en de nul naar de hoofdschakelaar.  of is het nou op de normale manier, boven omvormer en onder hoofschakelaar?? Help wie kan mij een verhelderend antwoord geven, alvast vriendelijk dank!!
Antoon Rosé 3 maanden geleden geplaatst
Mijn gevoel zegt dat dat niet uitmaakt.
Het gaat erom dat de aardlek het verschil in stroom tussen de fase en de nul kan waarnemen.
Dat moet hij kunnen wanneer je afneemt of teruglevert, dus de stroomrichting is niet relevant.

Hetzelfde geldt voor de automaat. Die moet afschakelen bij een te grote stroomsterkte. Ook daar is de stroomrichting niet relevant.

Zelf zou ik het maken zoals het in de meterkast bij de rest van de automaten zit. Dan ziet het er eenduidig uit en dat maakt weer dat het er netjes uitziet.
reactie op @antoonros:
M Otte Bedank voor de reactie! Zo is het idd een duidelijk verhaal. Vandaar dat het op verschillende manieren word aangesloten, net wat het beste uitkomt! 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 September 2020 om 22:11
Aantal lezers 21
Aantal reacties 3