Advies gevraagd: welke aanbieding is het beter?

Laatste reactie 12/07/2016 13:43 door Cathérine
· Markeren als ongelezen
Jeroen Grooten 5 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben van plan om zonnepanelen aan te schaffen voor op ons platdak waar 12 panelen op passen gericht op het zuiden. Onze huidige verbruik per jaar is 3500KwH.

Van de verschillende offertes die ik heb ontvangen blijven er voor mij 2 installateurs/ aanbieders over:

1. MetDeZon

- 12 x JA-Solar 290Wp Percium

- Omvormer Ginlong Solis 3.6K-2G

- Montage Flatfix Fusion

Kosten alles inclusief € 5.300

2. EnergieWonen

- 12 x JA-Solar 290Wp Percium

- Omvormer Goodwe 3000-NS (1mpp)

- Montage Avasco Platdak Landscape

Kosten alles inclusief € 5.800

Energiewonen is aangesloten bij SGZE en MetDeZon is aangesloten bij Zonnekeur.

Mijn vraag: op basis van bovenstaande info voor welke van de 2 zal ik kiezen?

Jullie advies/ commentaar is welkom.

Mvrgr.

Jeroen
Cathérine Minczeles 5 jaar geleden geplaatst
Dat is een goede specifieke vraag @jeroengrooten. Kun je misschien vertellen wat je overwegingen waren om tot deze twee aanbieders uit te komen?

Het zou leuk zijn als iemand ervaring heeft met dezelfde omvormers en montage.

@ronaldblaas @hkkoetsier hebben in ieder geval ook een plat dak met zonnepanelen. Kunnen jullie Jeroen van een gouden tip voorzien?
Jeroen Grooten 5 jaar geleden geplaatst
Hallo Catherine,

Bedankt voor je reactie.

Ik kreeg een mail van Woonid waarin ik vrijblijvend offertes van 6 verschillende aanbieders zou ontvangen. Van deze 6 vond ik Energiewonen het duidelijkst en meest informatief. Anderen kwamen met een aantal voorstellen waar ik zo mijn vraagtekens bij had.

En wat betreft MetdeZon, zij hebben vorig jaar een voorstel gedaan bij een collectief project in de gemeente Heerhugowaard. Echter had ik toen de financiele ruimte niet om het door te laten gaan.

De huidige 2 voorstellen zijn qua panelen gelijk alleen de omvormers en montagesystemen zijn anders. Daar zou ik dus ook advies over willen hebben, welke de beter is van de 2.

ALvast bedankt.
Ronald Blaas 5 jaar geleden geplaatst
@jeroengrooten

Zelf heb ik het niet zo op die bedrijven die offertes voor je regelen. Dit zijn vaak bedrijven die alleen maar uit zijn op je adres gegevens om je hier vervolgens op te gaan spammen.

Zelf heb ik via Google een aantal leveranciers/installateurs gezocht en deze aangeschreven voor een bezoek. Dit zijn er een stuk of 10 geweest. En eerlijk gezegd zijn ze niet allemaal langs gekomen. Met deze partijen heb ik wel gesproken over mijn wensen en eisen. Ik had zelf al een voorkeurs paneel (wederom Google ) en via de Fritts gids (TIP!!) een mogelijk keuze voor de omvormer.

Na deze offertes te hebben ontvangen en gelezen te hebben heb ik al de eerste scheiding gemaakt. hierna waren er nog 3 offertes/leveranciers over. Deze 3 zijn zeker bij mij over de vloer geweest omdat ze gewoon een eigen kijk op de situatie moeten hebben genomen. Anders blijft het gok werk.. Mijn wensen (en eisen) zijn verder door verwerkt in een gespecificeerde offerte. En uit deze offertes heb ik zelf de keuze gemaakt. De keuze kan doorslaggevend zijn voor geld, maar ook een gevoel. Bij mij was het laatste meer het geval. Een wat duurder paneel maar een zeer goed gevoel bij deze panelen /omvormer.

Voor wat betreft jouw huidige 2 offertes (iets wat ik wel weinig vind, zou minimaal 4 / 5 offertes willen vergelijken) de panelen zijn volgens mij prima panelen uit het midden segment (@lexschiebaan ??) De omvormers daar in tegen zeggen mij helemaal niets. Ik zou via Google proberen om ervaringen te vinden van deze omvormers. Garantie? efficiëntie? Storingen? etc..

Lees even de Fritts gids. Is geloof ik wel betaald. maar de info die hierin staat vond (vind) ik zelf zeer behulpzaam en waardevol.

Mocht je nog meer vragen hebben laat dit dan gerust weten.

Gr,

Ronald
Rein Prummel 5 jaar geleden geplaatst
Heb in juli 2015 een keuze gemaakt uit 3 offertes op basis van prijs/prestatie en de helderheid die geboden werd. Ook de wil om mee te denken in mijn eigen ideeën.

EcoPro/VoltaSolar deed dat het beste. Hun offertes zijn inzichtelijk en geheel onderbouwd.

eind augustus werd er geplaats in een dag en had direct eigen stroom.

23 panelen 5980 Wp. SolarEdge Omvormer en Optimizers..

Permanent (internet) en App inzicht in de opbrengst/performance.

Maandelijkse rapportages en permanente monitoring.

NB: 1 dag na plaatsing werd ik gebeld dat men een paneel wilde vervangen. Het scheen niet perfect te functioneren. Bleek een stukje pakplastic te zijn in een van de stekkertjes.

C.q. prime service. Werd ook gewezen op de mogelijkheid van BTW teruggave. alle formulieren daarvoor werden toegezonden of zijn op de site beschikbaar.

Vragen: laat het weten.

Gr. Rein
Cathérine Minczeles 5 jaar geleden geplaatst
@reinprummel top dat je jouw ervaring met ons deelt. Zou je "wil om mee te denken" wat meer kunnen toelichten? Ik ben benieuwd wat voor eigen ideeën je hebt / waar je over nadenkt :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 June 2016 om 16:28
Aantal lezers 50
Aantal reacties 6