Advies zonnepanelen/systeem batterij ready

Laatste reactie 19/10/2022 18:14 door Raoul
· Markeren als ongelezen
Raoul Bermon 1 maand geleden geplaatst
Ik wil graag advies over zonnepanelen/systeem batterij ready
Raoul Bermon 1 maand geleden geplaatst
Dak is 4.8 meter breed, Westkant dak 2.1 meter ruimte vanaf dakkapel tot onderkant laatste dakpan. Naast dakkapel 1.4 meter en tot 3.6 meter omhoog gemeten van onderkant laatste dakpan tot net onder dakraam. Oostkant laagste dak 1.6 meter tot onderkant laatste dakpan. Oost kant hoogste dak ook 2.1 meter ruimte onder dakkapel, naast dakkapel 1.6 meter en tot 4.8 meter van onderkant laatste dakpan tot net onder afvoer Laagste dak aan de oost kant gaat rond 12 uur in de schaduw. Rond 14 uur gaat zon het dak over en zullen ook panelen onder dakkapel in de schaduw komen. Op de west kant zullen de panelen onder de dakkapel eerst ook beginnen in de schaduw. Jaarverbruik 4500 kWh Klopt het nu dat hier micro omvormer de beste optie zijn omdat ik 3 verschillende dak delen heb, of toch gewoon 2 stringen op Oost en West? Ik neig zelf naar micro's maar hoor zulke verschillende verhalen. Heb op dit moment nog geen offertes opgevraagd want ik wil graag mijn dak zo efficiënt mogelijk vol gooien met panelen om zo veel mogelijk zelf te kunnen opwekken dus hierover krijg ik graag wat tips? Klopt het dat ik al 3 fase heb in de mijn groepenkast en wat moet er dan eventueel nog aangepast worden? Ook willen wij in de toekomst graag een accu voor opslag dus ook daar moet met installatie al rekening mee gehouden worden neem ik aan? Ervaring met goede installateurs in omgeving Amsterdam zou ook welkom zijn.
Raoul Bermon 1 maand geleden geplaatst
Kan ik als ik zonnepanelen met micro-omvormers neem dan ook daar met de tijd een thuis accu aankoppelen? Of wat zijn anders goede opties voor mij?
Raoul Bermon 1 maand geleden geplaatst
Of is Solaredge met optimizers een beter idee in mijn situatie en wensen? Hoor mensen ook zeggen dat die nog meer opleveren en het voor de toekomst voor de thuisbatterij ook beter is.
Raoul Bermon 1 maand geleden geplaatst
Hierbij foto's van de situatie.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 October 2022 om 18:06
Aantal lezers 8
Aantal reacties 5