Configuratie omvormer Kostal Pico 4.2

Laatste reactie 05/04/2017 21:21 door Freddie
· Markeren als ongelezen
Freddie Obbink 4 jaar geleden geplaatst
Goedendag,

ik ben nieuw op dit forum. Allereerst mijn complimenten voor de mooie en volledige website.

Dan een vraag,

ik heb een 3 fasen omvormer Pico 4,2 (2014) van iemand kunnen overnemen.De omvormer is destijds aan diegene door u verkocht en geplaatst. Ik wil er een maximum aantal 270WP panelen (bv Jinko JKM270PP-60) op aansluiten. Ze liggen op het zuiden en heb geen last van schaduw. Wat is de beste configuratie? Met behulp van de configuratietool Piko plan 2.0 kom ik uit op 18 panelen in 1 string. Bij de omvormer geeft de tool aan Pico 4.2 (parallel). Moet ik de 2 ingangen van de omvormer parallel schakelen? dit is mij niet geheel duidelijk.

Kan ik ook een offerte opvragen van alleen het materiaal dat ik nodig heb, het installeren doe ik namelijk zelf.

Alvast bedankt,

groeten Freddie Obbink
Lex Schiebaan 4 jaar geleden geplaatst
Hallo Freddie,

Bedankt voor de complimenten. Leuk!

Dat zou kunnen maar dat is dan met mijn installatiebedrijf geweest. Die heb ik al een paar jaar niet meer. Met Fritts leveren we geen materialen dus daar kunnen we je niet mee helpen. Leuke deal trouwens voor de Piko. Is echt een top omvormer en volgens mij voor een hele leuke prijs.

De Piko kan je inderdaad doorlussen als je veel zonnepanelen in een string zet. Maar ik raad eigenlijk altijd aan om de 2 MPP trackers te gebruiken. Dan heb je altijd de mogelijkheid om de 2 strings te vergelijken. En wat rendement betreft denk ik dat het met 9 zonnepanelen ook goed werkt. Dat zie je goed in Pikoplan.

Succes en als je foto's hebt dan kan je die altijd hier plaatsen. Leuk om te zien dat de omvormer een 2e leven krijgt.

Groeten, Lex
Freddie Obbink 4 jaar geleden geplaatst
Dag Lex,

bedankt voor je reaktie.

Je zegt

" ik raad eigenlijk altijd aan om de 2 MPP trackers te gebruiken. Dan heb je altijd de mogelijkheid om de 2 strings te vergelijken. En wat rendement betreft denk ik dat het met 9 zonnepanelen ook goed werkt. Dat zie je goed in Pikoplan."

Volgens de specs is de maxiamale toelaatbare DC input stroom 9A en 12A (nom) (parallel).Aangezien de meeste panelen al gauw boven de 8A uit komen kunnen deze panelen niet in 2 stringen geplaatst worden bij een piko 4.2.

Panelen van 96 cellen lijken mij meer geschikt voor een piko omvormer. (hoge spanning en lage stroom). Wat is jou ervaring hierin?

In pico plan kan de performance ratio boven de 100% uitkomen, heb je enig idee hoe dit kan?

Groet Freddie
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 April 2017 om 21:09
Aantal lezers 13
Aantal reacties 3