De VvE met je mee krijgen

Laatste reactie 30/05/2022 19:36 door Tom
· Markeren als ongelezen
Jeroen Meijer 5 jaar geleden geplaatst
Best Forum,
ik heb een appartement in een flat van 18 appartementen in een VvE. Een aantal ervan willen graag PV leggen op het gezamenlijk dak maar anderen maken zich zorgen over gedeeld dakgebruik, wat als ik het later toch wil en het dak ligt al vol, wie betaald de schade aan het dak en waar gaat al die energie zo efficiënt mogelijk ingekoppeld worden. Ik weet dat er een systeem bestaat waarin alleen de deelnemers hun deel kunnen verrekenen maar wie weet raad waar te starten en een goed plan neer te leggen zodat ook anderen geen risico's hoeven te nemen omdat ze niet mee willen doen? Dak is plat en ca. 500 m2 De centrale energieverbruik is nihil, dat kan met een paar panelen al worden afgevangen dus zal er op woningen gekoppeld moeten worden volgens mij. Vraag is vooral, hoe leg ik een plan voor dat acceptabel klinkt voor de eerste kanonnade aan vragen op een ledenvergadering?
Tom Simonis 5 jaar geleden geplaatst
Goh,
Dat lijkt me een lastige situatie. Heb je al eens geïnformeerd bij Vereniging Eigen Huis?
Succes verders!
Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Hoi @jeroenmeijer,

Een VvE is altijd lastig. 2/3 van de leden moet meestal voor zonnepanelen zijn en dat is erg lastig omdat niet iedereen op de vergadering komt en/of een deel van de bewoners toch het idee heeft om te verhuizen en er dus niet echt mee bezig is.

De situatie is altijd verschillend maar het werkt vaak goed om eerst laagdrempelig te beginnen. Dat betekent in de praktijk dat je een voorstel doet om de mogelijkheden van zonnepanelen te onderzoeken. Dit kan dan een startpunt zijn waardoor het ook gaat lezen.

Zo'n onderzoek kan je zelf doen of laten uitvoeren door een adviseur. Een budget is dan ook handig en maakt dan deel uit van het bovengenoemde voorstel. In sommige gemeentes (ik weet niet waar je woont?) betaald de gemeente dat.

Groeten, Lex
Jeroen Meijer 5 jaar geleden geplaatst
Dag Lex,
dank voor je input. Dat eerste geld zeker ook in dit geval. Bij herhaling heb ik dit punt aangehaald, het bestuur heeft zelf al iets bij de gemeente opgevraagd. Individueel vind men niet eerlijk genoeg, collectief niet rendabel genoeg (de CVZ verbruikt maar een paar honderd kwh), enkele woningen gebruiken ook maar weinig (men denkt dat het dan niet uit kan, een flauwekul argue m.i.!!) en de "groen adviseur" (groningenwoontslim) heeft aangeraden eerst het dak te vervangen (dat is nog geen 10 jaar oud) Dat er een systeem bestaat waarbij een ieder zelf zijn capaciteit kan inleggen maakte onvoldoende indruk. Jammer, maar helaas.
reactie op @jeroenmeijer:
Lex Schiebaan Niet leuk maar de Vind ik leuk is voor jouw enthousiaste en dat je het toch geprobeerd hebt.

Jammer voor nu maar zeg nooit nooit.

Groeten, Lex

5 jaar geleden

Beantwoorden

Tom IsHere 2 maanden geleden geplaatst
@jeroenmeijer​ Is er hierover bij jullie nog iets uitgekomen? Heb hier hetzelfde probleem met een VvE van 20 appartementen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 April 2017 om 22:54
Aantal lezers 20
Aantal reacties 5