Einde aan subsidie bij Biomassa. Goede zaak?

Laatste reactie 12/07/2020 16:19 door Patrick
· Markeren als ongelezen
🔥 Patrick Looys 2 weken geleden geplaatst
https://nos.nl/artikel/2338522-coalitie-wil-verbranding-biomassa-aan-banden-leggen.html

De meningen zullen wellicht verschillen, maar zelf vind ik de  ontwikkeling van biomassa zijn doel voorbij hollen. 

Zelf ben ik dus blij met de nieuwe visie en de draai van de politiek.

Hoe denken jullie erover?
Jan Huizinga 2 weken geleden geplaatst
Ik ben  geen voorstander van biomassa .
Ik kom voor mijn werk ook op die locaties en als ik zie wat er allemaal verpulverd wordt voor de meestook en de subsidie. 
Zou veel liever zien dat het een tweede leven zou krijgen 
Antoon Rosé 2 weken geleden geplaatst
Die subsidie voor grote bedrijven is natuurlijk onhoudbaar geworden nadat ze de subsidie voor particulieren op palletkachels hebben afgeschaft.
Het was gewoon niet uit te leggen, particulieren niet en fabrieken wel.

Ik ben niet principieel tegen biomassa (ik stook zelf in de winder meerdere kuubs hout weg), maar door de subsidie die erop gegeven wordt is het een verdienmodel geworden en daardoor gaat het natuurlijk fout.
Iedereen begrijpt dat het nooit financieel (en millieutechnisch) rendabel kan zijn om houtsnippers met een schip uit Canada te halen en dan hier te verbranden.
En iedereen snapt ook dat een fabriek uiteindelijk geld moet verdienen, dus dat de kosten van die fabriek  lager moeten zijn dan de opbrengst van die fabriek plus de ontvangen subsidie samen.

En het nare van de tijd waarin wij nu leven is dat er nu ergens op het ministerie een Excelveldje rood ziet worden en dar er weer allerlei rekenkundige truuks verzonnen gaan worden om dat veldje weer groen te krijgen........
Gerard Dut 2 weken geleden geplaatst
Veelzeggend vond ik de verklaring van minister Wiebes dat het een beetje moeilijk is in Nederland. Geen biomassa, geen zonnepanelen op landbouwgrond en geen windmolens. Maar men wil wel stroom uit het stopcontact. Lastig hoor.

Ik ben ook tegen biomassa als daar bossen voor weggaan. Als het echt afvalstromen zijn oke.
Ook ik stook wat hout, maar dan wel zo schoon als mogelijk.
reactie op @gerarddut:
Antoon Rosé "Ook ik stook wat hout, maar dan wel zo schoon als mogelijk. "

Vanzelfsprekend!
Mooi, droog eikenhout van een houtmannetje een dorp verderop of hout van eigen bomen die geveld/omgewaaid zijn 👍
2 weken geleden

Beantwoorden

Nancy DuGrand 2 weken geleden geplaatst
De biomassa zoals het nu uitgevoerd wordt, mogen ze voor mij afschaffen, verbieden. Incl de palletkachels. Bossen in Amerika, canada, oost europa leeg kappen om maar in nederland cq west europa aan de eigen klimaat eisen te voldoen. Ik vind deze manier van eigengewin in 1 woord , schandalig.
reactie op @nancydugrand:
Jan Huizinga Ik noem ze altijd   Pinokkio's  .
De burger wordt  belogen en bedrogen ,alleen hun neuzen zouden langer moeten worden danhadden er heel wat bezemstelen bij.
2 weken geleden

Beantwoorden

Antoon Rosé Toch is het rare in deze discussie dat in grote delen van Europa nog heel veel op hout of houtpallets gestookt wordt.
Ik denk dat het pas een probleem is geworden toen de biomassacentrales erbij kwamen. Toen schoot het verbruik omhoog en moest het van ver komen omdat we in Europa eenvoudigweg niet meer voldoende zelf konden produceren.
2 weken geleden

Beantwoorden

Patrick Looys ... dat blijft inderdaad een zeer kromme en vooral kwalijke ontwikkeling.  Gas is soms zo slecht nog niet 😉
2 dagen geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Patrick Looys 2 dagen geleden geplaatst
@jefrous​ had in een ander topic volgens mij een fraaie excel met de meerwaarde van extra opwekking boven het eigen verbruik.  Of het daarmee zinvol was om extra panelen te nemen. 

Met die dalende prijs voor teruglevering lijken extra panelen minder aantrekkelijk.  Misschien kan Jefrous die sheet hier nog eens pkaatsen? 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 June 2020 om 20:22
Aantal lezers 10
Aantal reacties 10