ervaring met zonnepaneel ging

Laatste reactie 07/09/2020 15:07 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Maria hoekstra 4 maanden geleden geplaatst
Via VEH heb ik een offerte ontvangen waarin eerst Longi Solar aangeboden. In de definitieve offerte komen ze nu met Eging. In de zonnepanelen vergelijken is dit een middenmoot paneel. verder heb ik enkel kunnen vinden dat dit panelen zijn in een goedkoper segment, na 2 a 3 jaar minder gaan presteren en niet werken bij gefilterd daglicht. Heeft iemand ervaring met dit merk?
Patrick Looys 4 maanden geleden geplaatst
Hoewel ik over VeH in veel gevaller erg tevreden ben, is dat zonnepaneel collectief iets wat wellicht tegenvalt is mijn (en anderen hun) ervaring.

Heb een keer bijna definitief meegedaan, maar gelukkig door nader onderzoek en navragen eruit gestapt.

Ze slaan de plank soms (in meer of mindere mate) mis met de bedrijven die 'winnen' bij de veiling mbt tot merken, garantie, keurmerken, installatie en service.  Ook bemiddelen ze niet of beperkt bij problemen met de aanbieder

Zoek het dus allemaal goed uit voordat je de deal accepteerd. En nee, ik ken het merk panelen niet.
Patrick Looys 4 maanden geleden geplaatst
Hier wat info. Maar dat geeft nu niet echt direct een overtuigend beeld van het merk vind ik (en bevestigd mijn verhaal van VeH mbt de niet altijd sterke keuze van leverancier/merk):

https://www.zonnepanelen-info.nl/merk/eging-pv/

https://www.zonnepanelen.net/nl/merken/eging-pv
reactie op @patricklooys:
Maria hoekstra Hallo Patrick, bedankt, dit bericht had ik ook gevonden en vandaar mijn twijfel. Dit merk komt er niet echt positief uit.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Looys ...en daarmee is het dus opmerkelijk maar vooral jammer dat VeH niet beter selecteerd op merk, kwaliteit etc. Maar goed, dat is dus het nadeel van een veiling. 
Overtsappen mbt Energie via VeH is prima, maar in dit geval zou ik ook nog eens verder kijken is mijn advies. En dan de afweging maken.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Gerard Scheper Hallo Patrick, ik zag dit soort berichten. Ik zal me eerst even voorstellen, Gerard Scheper en loop ongeveer een kleine 10 jaar mee in de zonnepanelen industrie en heb menig fabriek in China bezocht. 
Eging is echter een zeer gerenommeerde fabrikant, die in de Top 10 staat qua geproduceerde en verkochte aantallen wereldwijd. Ze zijn wat minder bekend, aangezien ze ten tijde van de importbeperkingen in Europa (tot en met augustus 2018) geen fabriek buiten China hebben geplaatst. Voor jou, Eging heeft een van de meest geautomatiseerde fabrieken in China. Er komt vrijwel geen mensenhanden aan te pas. Hiermee kunnen ze een continue kwaliteit leveren. https://www.egingpv.com/index.php?c=category&id=150. De nieuwsberichten over Eging zijn vast van voor de MIP (2013) en zijn erg gedateerd! Eging is dus wat mij betreft een uitstekende keuze en zeker geen B-keuze! Grt. Gerard
1 week geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Looys 4 maanden geleden geplaatst
O ja... de prijzen mbt de veilling zijn vanuit een standaard situatie, zonder al teveel 'gedoe'. Moeten er aanpassingen gedaan wordne, of afgeweken worden van het 'basisplan', dan is de kans groot dat de prijs tegen gaat vallen en daarmee niet zo voordelig is als op het eerste gezicht lijkt.
Gerard Dut 4 maanden geleden geplaatst
Ik vind de resultaten bij zonnepanelen.net wel een beetje vreemd. Ze testen panelen die al lang niet meer verkocht worden. Gezien de Wp per paneel. Tegenwoordig koop je geen panelen meer onder de 300 Wp.

De huidige panelen kunnen van een prima kwaliteit zijn.

Ik heb ook via VEH mijn panelen gekocht. En heb nu een Solar Edge installatie met Qcells.
reactie op @gerarddut:
Patrick Looys @gerarddut​... het scheelt echt wie de winnaar is van de veiling helaas. Veel verschil in installateur/merk etc. per veiling. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Maria hoekstra De testen op zonnepanelen.net zijn inderdaad niet actueel lijkt het. Maar jullie hebben wel goede ervaringen met VEH. Qua aanpassingen ben ik niet zo bang, omdat alles recent is aangepast in de meterkast. Op internet lees ik hier namelijk ook wat verschillende zaken.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous ik denk dat Patrick op het dak bedoelde qua 'basisplan', dus rechttoe rechtaan installatie, zonder te veel haken en ogen, geen tetris legplan, geen lastige route om de omvormer op de meterkast aan te sluiten, alleen standaard dakpannen, dus geen moeilijke dakpannen die met dakpanhaken vast zitten en dat soort ongein.
Om snel de boel op het dak te kwakken, liefst in een halve dag, zodat ze 2 klussen op 1 dag kunnen doen.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Looys Ja, dat klopt inderdaad @jefrous​. Dat was wat ik ermee wilde aangeven 😊
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Looys 4 maanden geleden geplaatst
Toevallig een actueel probleem n.a.v de veiling van VeH  in een ander topic op dit forum:

https://community.fritts.nl/conversations/hoe-zwaar-moet-de-omvormer 
Gerard Scheper 1 week geleden geplaatst
Hallo Maria, Ik zag je reactie op Eging. Ik zal me eerst even voorstellen, Gerard Scheper en loop ongeveer een kleine 10 jaar mee in de zonnepanelen industrie en heb menig fabriek in China bezocht. Eging is misschien wat minder bekend, aangezien ze tot voor kort de focus op USA en China hadden qua afzet. Eging is echter een zeer gerenommeerde fabrikant, die in de Top 10 staat qua geproduceerde en verkochte aantallen wereldwijd. Ze zijn wat minder bekend, aangezien ze ten tijde van de importbeperkingen in Europa (tot en met augustus 2018) geen fabriek buiten China hebben geplaatst. Voor jou, Eging heeft een van de meest geautomatiseerde fabrieken in China. Er komt vrijwel geen mensenhanden aan te pas. Hiermee kunnen ze een continue kwaliteit leveren. https://www.egingpv.com/index.php?c=category&id=150. De nieuwsberichten over Eging zijn vast van voor de MIP (2013) en zijn erg gedateerd! Eging is dus wat mij betreft een uitstekende keuze en zeker geen B-keuze! Grt. Gerard
Patrick Looys 1 week geleden geplaatst
...uiteraard prima om een nuancering aan te brengen. Maar erg gangbaar is het merk  nog steeds  niet volgens mij. Zou derhalve toch een ander merk kiezen. 

En nog steeds niet bij VeH deze constructie kiezen. Hun energie overstapservice is beduidend beter.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 May 2020 om 13:59
Aantal lezers 22
Aantal reacties 15