ervaring met zonnepaneel ging

Laatste reactie 18/05/2020 17:27 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Maria hoekstra 1 week geleden geplaatst
Via VEH heb ik een offerte ontvangen waarin eerst Longi Solar aangeboden. In de definitieve offerte komen ze nu met Eging. In de zonnepanelen vergelijken is dit een middenmoot paneel. verder heb ik enkel kunnen vinden dat dit panelen zijn in een goedkoper segment, na 2 a 3 jaar minder gaan presteren en niet werken bij gefilterd daglicht. Heeft iemand ervaring met dit merk?
Patrick Looys 1 week geleden geplaatst
Hoewel ik over VeH in veel gevaller erg tevreden ben, is dat zonnepaneel collectief iets wat wellicht tegenvalt is mijn (en anderen hun) ervaring.

Heb een keer bijna definitief meegedaan, maar gelukkig door nader onderzoek en navragen eruit gestapt.

Ze slaan de plank soms (in meer of mindere mate) mis met de bedrijven die 'winnen' bij de veiling mbt tot merken, garantie, keurmerken, installatie en service.  Ook bemiddelen ze niet of beperkt bij problemen met de aanbieder

Zoek het dus allemaal goed uit voordat je de deal accepteerd. En nee, ik ken het merk panelen niet.
Patrick Looys 1 week geleden geplaatst
Hier wat info. Maar dat geeft nu niet echt direct een overtuigend beeld van het merk vind ik (en bevestigd mijn verhaal van VeH mbt de niet altijd sterke keuze van leverancier/merk):

https://www.zonnepanelen-info.nl/merk/eging-pv/

https://www.zonnepanelen.net/nl/merken/eging-pv
reactie op @patricklooys:
Maria hoekstra Hallo Patrick, bedankt, dit bericht had ik ook gevonden en vandaar mijn twijfel. Dit merk komt er niet echt positief uit.
1 week geleden

Beantwoorden

Patrick Looys ...en daarmee is het dus opmerkelijk maar vooral jammer dat VeH niet beter selecteerd op merk, kwaliteit etc. Maar goed, dat is dus het nadeel van een veiling. 
Overtsappen mbt Energie via VeH is prima, maar in dit geval zou ik ook nog eens verder kijken is mijn advies. En dan de afweging maken.
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Looys 1 week geleden geplaatst
O ja... de prijzen mbt de veilling zijn vanuit een standaard situatie, zonder al teveel 'gedoe'. Moeten er aanpassingen gedaan wordne, of afgeweken worden van het 'basisplan', dan is de kans groot dat de prijs tegen gaat vallen en daarmee niet zo voordelig is als op het eerste gezicht lijkt.
Gerard Dut 1 week geleden geplaatst
Ik vind de resultaten bij zonnepanelen.net wel een beetje vreemd. Ze testen panelen die al lang niet meer verkocht worden. Gezien de Wp per paneel. Tegenwoordig koop je geen panelen meer onder de 300 Wp.

De huidige panelen kunnen van een prima kwaliteit zijn.

Ik heb ook via VEH mijn panelen gekocht. En heb nu een Solar Edge installatie met Qcells.
reactie op @gerarddut:
Patrick Looys @gerarddut​... het scheelt echt wie de winnaar is van de veiling helaas. Veel verschil in installateur/merk etc. per veiling. 
1 week geleden

Beantwoorden

Maria hoekstra De testen op zonnepanelen.net zijn inderdaad niet actueel lijkt het. Maar jullie hebben wel goede ervaringen met VEH. Qua aanpassingen ben ik niet zo bang, omdat alles recent is aangepast in de meterkast. Op internet lees ik hier namelijk ook wat verschillende zaken.
1 week geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous ik denk dat Patrick op het dak bedoelde qua 'basisplan', dus rechttoe rechtaan installatie, zonder te veel haken en ogen, geen tetris legplan, geen lastige route om de omvormer op de meterkast aan te sluiten, alleen standaard dakpannen, dus geen moeilijke dakpannen die met dakpanhaken vast zitten en dat soort ongein.
Om snel de boel op het dak te kwakken, liefst in een halve dag, zodat ze 2 klussen op 1 dag kunnen doen.
1 week geleden

Beantwoorden

Patrick Looys Ja, dat klopt inderdaad @jefrous​. Dat was wat ik ermee wilde aangeven 😊
1 week geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Looys 1 week geleden geplaatst
Toevallig een actueel probleem n.a.v de veiling van VeH  in een ander topic op dit forum:

https://community.fritts.nl/conversations/hoe-zwaar-moet-de-omvormer 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 May 2020 om 13:59
Aantal lezers 16
Aantal reacties 12