Gebruikte zonnepanelen doen het niet

Laatste reactie 31/03/2020 18:30 door johannes
· Markeren als ongelezen
Willem van der Heiden 2 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal kan iemand mij helpen met de volgende vraag. Ik heb een goed werkend set zonnepanelen van 6 jaar oud (8 stuks x 280 wp) overgenomen inclusief omvormer. Thuis aangesloten en er gebeurd helemaal niets. De panelen 1 voor 1 spanning gemeten en kom uit op gemiddeld 44 volt. 1 Paneel op 0 volt die zou dus kapot kunnen zijn of defecte by-pass diodes. Zeven stuks panelen in de tuin proefopstelling gemaakt en spanning gemeten kom uit op 308 volt, panelen als volgt aangesloten op de omvormer: de min van de panelen op de min van de omvormer en de plus op de plus van de omvormer. Omvormer aangesloten op 220 volt van het net echter zonder resultaat.
De omvormer is een 2000 watt Aurora doet het wel, omdat ik nog 10 panelen op het dak heb staan en deze aangesloten op de Aurora omvormer kon ik een defecte omvormer uitsluiten. Dus van die set panelen van de bestaande omvormer (General Electric) afgekoppeld en op de Aurora omvormer aangesloten.

Zie foto van de proef opstelling in mijn tuin

Heeft iemand een tip?
johannes visser 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Willem,
je zou het bijna moeten zoeken in een slechte verbinding tussen de panelen.
Niet per ongeluk een pin in een van de mc stekkers terug gedrukt?
Een beetje verbinding geeft wel volt maar geen vermogen.
Omvormer is goed.
Zou daar eerst eens naar kijken.
Johannes.
reactie op @johannesvisser:
Willem van der Heiden Hoi Johannes, Bedankt voor de tip ga ernaar kijken!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Willem van der Heiden Hoi Johannes en alle andere leden, het zat inderdaad in de stekkers. Echter er zijn Redox stekkers geinstalleerd aan de panelen en destijds heeft de leverancier 2 overgangs kabels meegeleverd met aan 1 kant een Redox stekker en aan de andere kant een MC4 stekker. Omdat ik om de panelen te demonteren de kabels moest door knippen heb ik later nieuwe MC4 stekkers gemonteerd, wel verkeerd gedaan naar later bleek. Oplossing ik heb contact met de leverancier gehad en die vertelde mij dat de Redox stekkers precies andersom werkt dan een MC4 stekker. Met andere woorden, aan 1 kabel zit een Redox stekker vrouwtje en aan de andere kant van de kabel zit een MC4 stekker ook een vrouwtje. Met de 2e kabel  2 x mannetje.
Beide kabels aangepast en alles werkt!!! Een ieder bedankt voor het meedenken en mss is dit een tip voor jullie mocht je ooit zoiets tegenkomen. Zie bijgaande foto

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
johannes visser 2 jaar geleden geplaatst
Mooi zo, super dat het opgelost is.
Het zou ook zonde zijn als ze niet snel geplaatst worden.
Met dit mooie weer draaien ze ook hier als een malle.
Succes met het plaatsen.
Johannes.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 March 2020 om 11:27
Aantal lezers 26
Aantal reacties 3