Hete lucht verwarming Brink

Laatste reactie 02/12/2018 17:28 door Kees
· Markeren als ongelezen
Thijs Struick 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb een gas gestookte hetelucht verwarming van Brink. De ketel zou ik graag vervangen voor een lucht-lucht warmtepomp die de bestaande luchtkanalen gebruikt.
Als ik het goed zie krijgt juist deze combinatie geen subsidie. Iemand enig idee hoe ik dat kan oplossen? Iemand ervaring met een warmtepomp en een hetelucht verwarming?
De installateur ie ik heb gevraagd om een offerte te maken zegt dat een goede warmtepomp ook bij min 15 graden volledig kan verwarmen. Best cool toch? Ehhh hot!
Lex Schiebaan 4 jaar geleden geplaatst
Hoi Thijs,

Ik lees even mee. Mijn schoonouders hebben dit systeem ook. Zal hun eens vragen of ze er al eens naar gekeken hebben.

Groeten, Lex
William En Henrike Stout 4 jaar geleden geplaatst
Brink luchtverwarming is een lucht lucht warmtepomp systeem.
Dit is hetzelfde principe als de lucht lucht warmtepomp die eruit ziet als een airco (en tevens als airco gebruikt kan worden) met binnen buiten unit.
De werking van LL wp werkt hetzelfde als een airco, alleen omgekeerd. Een aico presteerd beter voor koelen en kan verwarmen. Een LLwp presteerd beter bij verwarmen en kan ook koelen.

Deze systemen zijn uitgesloten van subsidie

Je kan de verwarming kopen zonder de wp en evt. later kopen en erop laten plaatsen dacht ik.
Ik heb zelf een vrij nieuw toestel uit 2013 daarbij kan dat ook meen ik.

 Gr william
Thijs Struick 4 jaar geleden geplaatst
Hi William.
Ik weet dat dat kan, ook bij mijn ketel. Maar het systeem van Brink is erg duur (minimaal €6500-) en levert geloof ik maximaal 40 of 60% extra rendement. Dat haal ik er nooit uit. Bovendien gebruiken ze gewoon een lucht lucht warmtepomp van de gerenommeerde merken. Ik dacht Mitsiubushi of zoiets.

Ik zoek eigenlijk een systeem wat 100% rendement heeft zodat ik liefst helemaal van het gas af kan. Wellicht maak ik het mezelf te moeilijk door de bestaande luchtkanalen te willen gebruiken.

Maar ik blijf het gek vinden dat er voor lucht-lucht geen subsidie wordt gegeven. Weet iemand hoe je daar toch subsidie voor zou kunnen krijgen?
William En Henrike Stout 4 jaar geleden geplaatst
Ik ben er niet zo heel druk mee bezig, meer globale intresse. Het is handig/leuk om dingen te weten.


Huis uit 1968 Ik heb nu een verbruik van 900-1000 m3 gas per jaar. Verwarmen van 2x42m2 2e verdieping 30m2 is ca 250 m3 word gestookt varierend van 16 tot 21 graden. Douchen 3 pers intergas capaciteit stortdouche en koken op gas.
Dus laag verbruik. Dat gaat een WP niet beter doen. Ik neem rustig de tijd.Er zijn ook systemen met kanaalunits icm warmtepomp, dan is er misschien een optie om niet meer met een brink te gaan werken. In de gauwigheid zag ik daikin ,lg er zullen er wellicht meer zijn. Google: kanaalunit warmtepomp

Luchtverwarming is wel steeds meer een utility ding.Tegen de tijd dat de gasprijs de spuigaten uit loopt en ik de knoop doorhakt, wil ik een aantal bedrijven uitnodigen en een paar voorstellen laten maken. Bijvoorbeeld vloerverwarming(moet toch tapwater verwarmen) icm luchtverwarming.
Het zal wel geld kosten maar dat is met andere systemen ook het geval (icm warmtepomp etc). Daar komt bij dat technologie beter word en de subsidie uiteindelijk ook verdwijnd.

Per 1 februarie word de subsidie aangepast/versoberd meen ik.

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/gewijzigde-voorwaarden-1-januari-2018

Mijn idee ? Net wat je wilt. De warmtepomp loopt niet weg.
reactie op @williamenhenrikestout:
Thijs Struick Ik heb ongeveer 110m2. En verbruik ongeveer 2500 kuub gas. Best veel.
Mijn installateur heef runderras Daikin als hoofdmerk. Dus ik ben benieuwd waar hij mee komt. Naar die subsidie kan ik fluiten zo te zien al begrijp ik niet echt waarom. Ze zij waarschijnlijk bang dat ze oo die manier goedkope airco subsidiëren denk ik.

Ik heb geen haast maar ik wil wel de groente prijsverhoging van gas een beetje voor zijn.

4 jaar geleden

Beantwoorden

William En Henrike Stout Laat even weten wat de installateur voor idee(en) heeft ben benieuwd.?
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
S. de Wit 3 jaar geleden geplaatst
Ik ga het volgende doen in het huis van mij ouders. Mijn eigen huis uit 1965 is inmiddels BENG proof.
De directe gasgestookte Brinks uit 1983 gaat eruit. Daarvoor komt in de plaats een indirect gestookte luchtverwarming. Dit bied veel meer mogelijheden. Een ventilator met een warmtewisselaar zeg maar. In dit geval van een Thermo-air. maar er zijn er wel meer.  Daaraan vast komt een monoblock warmtepomp, moet nog even zoeken naar de juiste capaciteit. Je hebt ze die naast CV verwarming ook tapwater kunnen opwarmen.  Ik hoop dat het lukt met LTV.  Daarnaast wordt het hele dak van binnenuit geïsoleerd tot een RC-waarde van boven de 7. Bij elkaar zal het aan elektra iets van 10000Kwh kosten. inmiddels ligt er al 7000 op het dak.
reactie op @sdewit:
Thijs Struick Klinkt goed. Ben je dan helemaal electrisch of is het een hybride systeem.
En komt die Thermo-air op de plek van de oude verwarmingsketel of wordt ie er extra bij geplaatst?
Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke installatie en naar de kosten natuurlijk.
s’Winters heb je helaas niet genoeg opbrengst van de zon denk ik. Dat vind ik nog wel een beetje lastig, zeker als de salderingsregeling gaat vervallen.
Heeft iemand ervaring met clubs zoals windelen? Wellicht is dat een oplossing voor de “winterdip”...

3 jaar geleden

Beantwoorden

S. de Wit Dan ben ik helemaal elektrisch. De thermo air komt uiteraard op de plek van de oude ketel. Kosten zijn voor mij Nihil. Ik doe mijn verbouwingen altijd is samenspraak met marktplaats ;) Die indirecte luchtbehandelingskasten kun je op marktplaats al krijgen voor 300-600 euro. Iedereen wil namelijk vloerverwarming... LTV. Een Warmtepomp kun je hebben voor 1500-2000euro. 5000Kwh zonnepanelen kost met btw subsidie iets van 5000euro. Belangrijkste is uiteraard het isoleren van de woning. Daarnaast doe ik alles zelf.  Over de salderingsregeling zou ik mij niet zo druk maken. Hij is nu al verschoven. Daarnaast komt er een andere regeling voor in de plaatst en kun je je huissysteem zo inrichten. Dat de elektrische apparaten alleen aangaan wanneer de zon schijnt. bv met energieslupers als wasmachine en doger. Dat is gewoon een mindset.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Struick Als je een beetje op een rijtje hebt wat er allemaal nodig is voor die ombouw dan hoor ik het graag. Ik ben benieuwd of ik dat ook zelf bij elkaar kan scharrelen.
Groet Thijs

3 jaar geleden

Beantwoorden

Kees van Putten Ik zit met hetzelfde issue. Ik wil mijn 35 jaar oude silentair  verwarmingssysteem vervangen door een unit van thermo air. Deze zou zijn warme water dan niet van mijn "oude" CV ketel moeten krijgen maar van een warmtepomp. Voorzover ik weet halen die de 80 graden nog niet en dat is wat mijn huidige silentair unit nodig heeft om te verwarren.

Ik ben benieuwd of je al iets gevonden hebt. 

mvgr Kees

3 jaar geleden

Beantwoorden

Kees van Putten Ik zit met hetzelfde issue. Ik wil mijn 35 jaar oude silentair  verwarmingssysteem vervangen door een unit van thermo air. Deze zou zijn warme water dan niet van mijn "oude" CV ketel moeten krijgen maar van een warmtepomp. Voorzover ik weet halen die de 80 graden nog niet en dat is wat mijn huidige silentair unit nodig heeft om te verwarren.

Ik ben benieuwd of je al iets gevonden hebt. 

mvgr Kees

3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Patrick Looys 3 jaar geleden geplaatst
Je benoemt dat het ongevver 10000kwh kost en dat je 7000kwh opwekt. Dat is nu fraai, maar met het wegvallen van de salderingsregeling gaat dat tegen elkaar wegstrepen zeer vermoedelijk niet meer op en zal je electra rekening weer dapper oplopen. Al eens aan gedacht ;-)
reactie op @patricklooys:
S. de Wit Daar ben ik niet zo bang voor.
3 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 January 2018 om 00:30
Aantal lezers 40
Aantal reacties 7