Iemand ervaring met aeg, munchen solar of q cell

Laatste reactie 01/09/2020 23:08 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Kurt Christiaens 3 weken geleden geplaatst
Twijfel tussen deze 3 iemand ervaring met deze merken esthetiek, opbrengst ...
Patrick Looys 3 weken geleden geplaatst
Zinvol leesvoer:
https://community.fritts.nl/conversations/aanschaf-zonnepanelen 

Munchen Solar valt daarmee wel af lijkt mij...
Mark Broers 3 weken geleden geplaatst
AEG wordt door de meeste beschouwd als misleiding. Is al veel over geschreven. Conclusie. Het paneel is niet van AEG en de garantie wordt ook niet gegeven door AEG. Snap je het nog? Een handelsbedrijfje koopt een paneel in China en plakt de sticker AEG erop. AEG krijgt geldt voor elk verkocht paneel. Dit noemen ze licentie marketing. Enfin, AEG geeft zelf ook aan geen garantie te geven. Even goed in de voorwaarde kijken en je ziet het allemaal. Advies : er zijn veel betere alternatieven van echte grote fabrikanten met een staat van dienst en waarvan je weet waar de producten vandaan komen. Succes
reactie op @markbroers:
Kurt Christiaens Beste hartelijk dank voor je uitleg ik ga ze zeker nu niet meer kopen had al gedacht dat er een geurtje aan vasthing aeg en zonnepanelen klinkt een beetje lachwekkend
3 weken geleden

Beantwoorden

Remon V 2 weken geleden geplaatst
Beetje vreemde conclusie, maar zat zelf ook te twijfelen. Uiteindelijk toch getekend voor 12x Munchen Solar panelen. 

Munchen Solar geeft 15 jaar garantie op de panelen. Q Cell geeft “slechts” 12 jaar en is ook een keer failliet gegaan. Dus wie zegt dat Munchen Solar slecht is?

En je garantie kan je claimen bij de leverancier die ze geleverd hebben. Dus het is hun probleem dat ze met een bepaald merk in zee gaan. En gaat je leverancier failliet, dan is er nog het Garantiefonds Duurzame Energie.

De panelen worden inderdaad in China geproduceerd, maar welk paneel niet? 80% komt praktisch uit China. 
Patrick Looys 2 weken geleden geplaatst
Waarom heb jij je eigenlijk slechts beperkt tot deze drie merken @kurtchristiaens ?
reactie op @patricklooys:
Kurt Christiaens Gewoon een keuze want niet simpel had ook jinko solar tiger black 390 wpin mijn hoofd prijs kwaliteit lijkt me ook ok leverancier gevonden die de p type in voorraad geeft n type niet 25 j garantie terwijl p type 12 j garantie en meer degradatie . Is het het wachten waard of toch p type kopen
2 weken geleden

Beantwoorden

Patrick Looys .@kurtchristiaens
...kijk goed of je de opbrengstgarantie (25jr) en productgarantie (12jr) niet door elkaar haalt. Ik vermoed van wel namelijk. Jinko geeft geen 25 jaar product garantie lijkt mij. Dat doen er maar weinig namelijk.

En ik vermoed dat de 390wp panelen een formaat van 2meter bij 1meter hebben, ipv het kleinere standaard formaat. Wel iets om even rekening mee te houden.  
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Remon V 2 weken geleden geplaatst
Nog even een update. Solar-bouwmarkt test een groot aantal panelen en volg dit al een paar maanden. De Munchen Solar staat al sinds juni bovenaan de lijst als best presterend paneel. Vandaag is de nieuwe lijst gepubliceerd en ook nu staat hij weer bovenaan. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 August 2020 om 09:28
Aantal lezers 17
Aantal reacties 9