Jaarrekening 2021-2022 Vattenfall onjuist (1 jaar contract)

Laatste reactie 12/06/2022 23:32 door Tom
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Rous 1 jaar geleden geplaatst
Hallo forum leden, wij hebben bij de jaarafrekening van 2021-2022 met Vattenfall een rare ontdekking gedaan m.b.t. de gebruikte kWh getallen in de tarieven specificatie. Zie bijlage. De verbruik getallen na 'salderen' komen niet overeen met de aantallen waarmee ze rekenen. Het aantal voor 2021 is te hoog en die voor januari 2022 te laag (terwijl de regering per 1/1 de tarieven flink verlaagd heeft!), de 11 dagen van februari kloppen wel. Zijn er wellicht meer Vattenfall klanten hier die soortgelijks zien op hun 2021-2022 jaarafrekening? Uiteraard is dit meteen bij Vattenfall bekend gemaakt via Whatsapp met dezelfde screenshots, er is daarna vanuit Vattenfall telefonisch contact geweest. Na een maand echter niks meer vernomen te hebben weer contact opgenomen en ben weer teruggebeld geworden, dat ze de situatie begrijpen, de dag er op zou een 'specialist' aanwezig zijn en ik zou door die persoon gebeld worden....... je raadt het al, nog steeds niks gehoord! Na een 3e poging tot op heden nog steeds geen gecorrigeerde jaarafrekening gekregen, iemand een idee voor een volgende stap? Als ze dit 'truukje' bij alle klanten doen (meer kWh tegen een duurder tarief overheidsheffingen in rekening brengen), dan zal ze dat aardig wat opleveren...
Jan Huizinga 1 jaar geleden geplaatst
Je moet naar namen vragen door wie wordt ik terug gebeld , en als het te lang duurt bel jezelf en vraag specifiek naar die persoon. Meestal worden ze wat voorzichtiger met hun uitspraken.
Jeffrey Rous 1 jaar geleden geplaatst
update: Ze zeggen dat ze het nog aan het onderzoeken zijn waar dit precies fout gaat... Inmiddels hebben ze wel al de te veel betaalde overheidsheffingen aan mij terugbetaald, inclusief een vergoeding. Of ze de belofte na gaan komen om mij te informeren waar en waarom het fout gegaan is, moeten we maar afwachten. Het blijft een grote/slordige fout, ik mag aannemen dat de jaarafrekeningen niet met de hand ingevoerd dan wel gecorrigeerd worden, als dit in de programmatuur voor de jaarafrekeningen zit dan hebben (waarschijnlijk) alle klanten van Vattenfall hier mee te maken gehad bij de overgang van 2021 naar 2022 ivm de flinke verlaging van de energiebelasting!
Antoon Rosé 11 maanden geleden geplaatst
Ik krijg over een paar weken mijn afrekening 2021-2022 van BudgetEnergie. Ik zal hier specifiek even naar kijken.
Tom IsHere 11 maanden geleden geplaatst
Ik zag ergens dat ze over de energierekening schreven en het hier ook over hadden, ook blijkt vaak de energietoeslagteruggave niet klopt en dat men nu weer moet opletten bij de jaarrekening of de BTW verlaging per 1 juli van 21% naar 9% wel is doorberekent. Veel mensen kijken nooit naar specificaties of snappen het niet en betalen gewoon, opletten dus.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 May 2022 om 22:48
Aantal lezers 11
Aantal reacties 5