Leuk dat je er bent! Een korte uitleg vind je hier.

Laatste reactie 21/12/2018 15:48 door Harry
· Markeren als ongelezen
Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Hoi,

Welkom in de Fritts Community. Ik ben Lex Schiebaan en oprichter van Fritts.nl Al jarenlang blog ik over alles wat met zonne-energie te maken heeft. Maar wat ik altijd heb gemist is een omgeving waar iedereen lekker met elkaar kan babbelen. Niet alleen voor de gezelligheid maar vooral omdat het super efficiënt is.

In de community kan je lekker vragen stellen en discussiëren. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een een bepaald zonnepaneel. Dan kan je die stellen simpel stellen bij:

> Community (in menu)

> Board: Producten

> Klik op de blauw button rechtsboven met Start een topic

> Type je vraag en klik op de grote groene butten onder je bericht.

Gefeliciteerd. Jouw eerste bericht is geplaatst. En je zal snel antwoord krijgen. Zo help je ook weer anderen die misschien wel dezelfde vraag hebben. Bedankt alvast.

Veel plezier in de community en mocht je een persoonlijke vraag hebben stel deze dan in de Support afdeling.

Groeten, Lex Schiebaan
Cathérine Minczeles 5 jaar geleden geplaatst
Meer uitleg? Bekijk effe het filmpje:

Sabita Kalloe 3 jaar geleden geplaatst
Goedenmiddag Lex,
Ik heb sinds 3 jaar geleden Zonnepanelen laten plaatsen en heb een omvormer van het merk Fronius IG 40 en als Energiemaatschappij Energie Direct.
mijn vraag is; hoe kan ik een app op mijn PC /Telefoon maken ? en wat moet ik ervoor doen ?kan jij of een ander Forum gebruiker ons hierbij helpen ?
Alvast bedankt voor de genomen moeite.
Mvg, Sabita
Gerrit Koster 3 jaar geleden geplaatst
Hallo Sabita,
Dat gaat denk ik niet lukken, volgens de gegevens van Fronius is monitoring niet mogelijk, zie bijgevoegde specs.
Groeten, Gerrit
Lex Schiebaan 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Sabita,

Het zit inderdaad niet ingebouwd maar er zijn wel andere oplossing met een extern apparaatje. De kosten bedragen +/- 150 euro. Zou je daar interesse in hebben? Dan zoek ik even welke werken met de Fronius. 

Groeten, Lex
Richard P. 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Lex, ik vroeg me al langer af waarom er geen landelijk forum is, bij voorkeur ondersteund door vereniging eigen huis oid. Maar ik ben benieuwd naar jouw forum. Op het 1e gezicht ziet het er lekker actief uit. Ik heb net mn 1e post geplaatst over stroomleveranciers en tarieven, iets war je ook goed op moet letten vind ik.
Harry Weijs 2 jaar geleden geplaatst
Beste Lex,Ben van plan 28 panelen 300WP te leggen portrait op bijgebouw met pannendak ZW van 4 x 15 meter, geen schaduw. Bomen vlakbij gebouw worden nog gekapt.
Ik heb 3 fase aansluiting.
Het bijgebouw ligt op 65 meter van het woonhuis, waar zich de meterkast bevindt. Er ligt een VMVK-kabel 5x2,5 mm2 naar het bijgebouw waar ook andere verbruikers (lichtpunten, lasapparaat, keramiekoven) op zijn aangesloten. Ik wil de omvormer in het bijgebouw hebben. Daar is een wifi-LAN-aansluiting. Moet er een nieuwe vmvk-kabel gelegd worden naar de meterkast omdat de omvormer op een aparte groep moet en hoe zwaar moet die kabel zijn.?

Ik wil twee strings van 14 collectoren maken. Mag dat in verband met de hoogte van de DC-spanning of zijn meer strings nodig/wenselijk en bestaan daar dan ook omvormers voor. Geen optimizers.

Vriendelijke groet,
Harry


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 April 2016 om 20:45
Aantal lezers 298
Aantal reacties 7