LG Neon 2 Black paneel is bruin geworden

Laatste reactie 28/09/2020 19:47 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Johan de Hoop 4 maanden geleden geplaatst
In maart 2019 zijn er bij ons 12stuks LG panelen geplaatst. Sinds enige tijd is 1 paneel over het gehele vlak bruin geworden. Ik heb ergens gelezen dat dit verschijnsel "browning" wordt genoemd en dat dit niet normaal is. Heeft iemand ervaring met dit verschijnsel bij LG zonnepanelen? 
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
BHier in ieder geval een gelijke klacht. Wat leeswerk, maar het is een begin:

https://radar.avrotros.nl/forum/overig-huis-tuin-f90/gevlekte-zonnepanelen-t172829.html

Daar voorbeelden dat de panelen, na een hoop gedoe, zijn vervangen.

Heb je zelf al contact gehad met de installateur? Hoe zit het bij jou met de garantie en service? En je zit nog binnen de 2 jaar, dus daarmee zit je mbt garantie sowieso wel goed. Op papier althans ;-)
Johan de Hoop 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben hierover in contact met de leverancier. Ze komen volgende week kijken en het paneel doormeten. Daarna praten we verder over het vervolg. Ik heb ook op een LG site iets gevonden over dit onderwerp in de rubriek "veel gestelde vragen". Zie de link hieronder die ik ook naar mijn leverancier heb gestuurd. Hieruit maak ik op dat er duidelijk iets aan de hand is met het paneel. 

Over het algemeen is het zo dat de meeste zonnepanelen na verloop van tijd wel iets verkleuren maar dit lijkt een ander geval.  

https://www.lgenergy.com.au/faq/beware-cheap-solar-systems/i-can-see-some-browning-or-yellowing-on-my-solar-panel-what-is-it
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
...in die link staat ook:

"De zonnecel kleurt bruin wat een teken is van een te hoge temperatuur in de cel. Browning is vaak een uiterlijk kenmerk van micro cracks. De stroomkring wordt onderbroken en de zonnecel fungeert daarmee als een weestand. De opgewerkt stroom wordt omgezet in warmte. Indien er verkleuring van het zonnepaneel (...) dan kan het zonnepaneel vervangen worden onder de garantievoorwaarden".

Dus dat valt dan meer onder wat jij inderdaad noemt "een ander geval". En dat is misschien bij jou ook aan de hand. Succes.
Johan de Hoop 3 maanden geleden geplaatst
Een monteur heeft inmiddels vastgesteld dat het paneel defect is. Volgende week wordt het paneel vervangen. Dus voorlopig opgelost. Hopelijk blijft het bij dit ene paneel. 
reactie op @johandehoop:
Patrick Looys Ha... dat is prettig te horen. Fijn dat het vlot geregeld is. Dank voo rje update en inderdaad hopen dat het hierbij blijft :-)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 September 2020 om 19:47
Aantal lezers 23
Aantal reacties 6