LG Neon 2 of chinese panelen

Laatste reactie 05/06/2019 21:29 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Jelle Jan Mink 3 maanden geleden geplaatst
Goedendag,
Ik heb een vraag. Ik ben in het bezit van offerte inzake 14 stuks zonnepanelen. 12 stuks schuin op het dak aan de zonzijde, en 2 stuks op het dak van de dakkapel aan de achterzijde.
Betreft 14 LG Neon 2 Black 320 WP . Garantie paneel 25 jaar.
1 stuk omvormer 1 fase Solaredge HD wave
14 stuks optimizer Soleredge.
Inclusief montage/aansluiten etc € 7200,-- inclusief BTW.
Als alternatief in dezelfde offerte is de Longi 310 WP paneel mogelijk voor € 5900,00 inclusief BTW. Garantie paneel 10 jaar.
In hoeverre rechtvaardigt de LG panelen de meerprijs? Mocht ik nooit meer verhuizen, dan kan ik me nog voorstellen dat de LG panelen een meerwaarde zijn. Ook wat opbrengst en uiterlijk betreft. Maar als ik over 10 jaar besluit te verhuizen, heb ik het idee dat de meerprijs weggegooid geld is. Wat is jullie mening hierover?
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
Even ter extra info... heb je schaduw op het vlak met 12 panelen?
Jelle Jan Mink 3 maanden geleden geplaatst
Nee. Behalve dat de zon wegdraait over de nok naar de achterzijde van de woning na het middaguur. Beetje afhankelijk van het jaargetijde natuurlijk.  Daarom ook gekozen voor panelen op de dakkapel, omdat die de rest van de dag zon heeft, zowel in de zomer als in de winter.  
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
Zou een kostenbesparende tip dan niet zijn om af te zien van de optimizers. En dan de 2 paneeltjes aan de achterzijde te laten vervallen. 

Daarmee bespaar je meer uit dan dat je ermee (terug)verdient.
En kan je vasthouden aan de LG ;-)

Volgens mij is dat dan win-win voor jezelf!
Jelle Jan Mink 3 maanden geleden geplaatst
Afzien van de optimizers heeft dus vooral te maken met het gegeven dat mijn zonzijde dak geen schaduw heeft...en daarmee het grote voordeel van de optimizers wegvalt? Blijft natuurlijk dan jammer dan mijn dakkapel-dak niet gebruikt wordt. Maar in financiële zin zal het me zeker schelen.
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
Ja, ik denk dat (zeker zonder 2 'afwijkende' panelen op je dakkapel welke de reden kunnen zijn voor die optimizers) er weinig reden voor optimizers is. 

Maar je wilt wel graag die langere garantie, maar niet tegen elke prijs.

Ik denk dat dit dan, vanuit je genoemde wensen, dus de perfecte oplossing is. Zeker ook omdat je dan LG Neon hebt ipv (het mindere) Longi. 

En hoewel je dan inderdaad 2 panelen mist, denk ik dat die 2 panelen niet opwegen (en niet opbrengen) tegen het geld wat je uitspaart aan optimisers, duurdere omvormer én 2 panelen minder. 

Die overgebleven 12 panelen zou je nog wel in 2 strings kunnen leggen met de juiste omvormer. Dan heb je toch wat meer inzicht wat de 2 groepen van 6 apart opbrengen en/of meer duidelijkheid áls er een paneel afwijkt.
Jelle Jan Mink 3 maanden geleden geplaatst
Thanx. Bedankt voor je heldere uitleg!
Patrick Looys 3 maanden geleden geplaatst
Je zou eens een offerte kunnen laten opmaken met 12 LG panelen zonder optimizers en de dure omvormer. Dan zie je daadwerkelijk je 'voordeel', en ook waarschijnlijk een relatief  klein verschil met die Longi's.  Dat maakt je keus dan redelijk makkelijk(er) denk ik... ;-)

En je hebt het ook nog eens eerder terugverdiend. Wat het minder 'pijnlijk' maakt bij je genoemde mogelijke verhuizing over 10 jaar.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 June 2019 om 13:34
Aantal lezers 26
Aantal reacties 8