lucht lucht warmtepomp

Laatste reactie 07/11/2022 20:54 door Jan
· Markeren als ongelezen
Jan Huizinga 3 weken geleden geplaatst
Afgelopen week 2 lucht lucht warmtepompen (aico ) laten plaatsen  1 boven en 1 beneden in de woonkamer allebei  5 kw . Een alternatief voor de cv en ik moet zeggen een snellere verwarming van de ruimtes en een beter rendement Cop 4,8  .
johannes visser 3 weken geleden geplaatst
Hoi Jan, Zeker het overwegen waard als je toch de cv ketel moet vervangen. En prijstechnisch veel voordeliger dan een grondgebonden systeem. Ook de installatie gaat lekker snel. Ook de airconditioner word nog steeds beter. Vraag me wel af of de Cop van 4.8 bij lagere temperaturen van bv 0 of -5 overeind blijft. Hier draaid een grondgebonden systeem met een horizontale wisselaar en vloerverwarming. Dit bevalt uitstekend.  Ook bij mijn maat is een split airco geplaatst in combinatie met zonnepanelen,  is er zeer tevreden over. Ik denk, al met al, een goede keuze. Zeker met de huidige gasprijzen. Groet, Johannes 
Jan Huizinga 2 weken geleden geplaatst
Zeker Johannes al werkt de cv ketel nog prima heb ik toch 2 airco's laten installeren om  minder gas te gaan gebruiken . Ook liggen er al sinds 2016 12 zonnepanelen die gemiddeld 3000 kwh opleveren. Ben eerst bezig geweest met een dual split unit maar die zijn nog al wat duurder . Volgende stap is  een tweede set zonnepanelen (op het westen) achter op mijn vernieuwde dak. De cv hou ik er bij nu nog voor de warmwater voorziening en als buffer voor als de airco het in de winter niet aan zou kunnen . Volgens mijn installateur moet hij het aan kunnen in de winter tijd.  
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 November 2022 om 08:31
Aantal lezers 7
Aantal reacties 3