Montage systemen voor plat dak oost-west portrait

Laatste reactie 12/10/2021 23:41 door O.
· Markeren als ongelezen
O. vd Sluis 3 jaar geleden geplaatst
Ik ben op zoek naar een montagesysteem voor een plat dak, geschikt voor zonnepanelen van 1650x1000x35 (twee rijen van 4). Opstelling is oost-west portrait. Helaas zijn de afmetingen van mijn dak niet geschikt om een oost-west opstelling in landscape te plaatsen. Ik kan geen 4 rijen kwijt waardoor ik amper panelen kan plaatsen.

Tot op heden heb ik de ValkPro+ P10 (beschikbaar Q1 2019) kunnen vinden en de http://www.westlandsolar.nl/solar/platdak-oost-west-eindbeugel-portrait kunnen vinden.
Gevoelsmatig heb ik wat minder met de westlandsolar. Het ziet er een beetje gammel uit naar mijn zin en ik zie geen enkele voorbereiding voor het plaatsen van ballast.

Helaas is de markt een beetje dunbezaaid met andere oplossingen, als ik zoek met google kom ik er weinig tegen. Ik vroeg mij af of er nog andere systemen op de markt zijn.

Ik ga liever voor een Oost-West opstelling dan een schans ivm de windbelasting. Het geheel om in Zeeland op 8.5m hoog te staan en gezien de constructie van het dak kan ik helaas niet de enorme hoeveelheid ballast aan om het bij zware storm op zijn plek te houden.
René Vermeulen 3 jaar geleden geplaatst
Kijk eens naar het merk K2 Systems https://k2-systems.com/en/start.
O. vd Sluis 3 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor de tip. Ik zie geen portrait systemen op de website, maar ik zal ze iig een mailtje sturen om te kijken of ze die wel kunnen leveren.
O. vd Sluis 3 jaar geleden geplaatst
Ik heb net van der valk gesproken, ze staan niet meer op de website, maar de valkflat East West Portrait bestaat daar ook https://www.bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/wp-content/uploads/2014/07/EN-Manual-ValkFlat-East-West-Portrait-V06.pdf

Nu nog kijken wat de prijs is.
jaap Noordhoff 1 jaar geleden geplaatst
Beste O vd Sluis, ik heb nu hetzelfde bij de hand enkel dan 2 rijen van 7 panelen. Ik kom ook enkel bij Westland Solar uit of van der valk Pro+ P10. ik heb een zo compacht mogelijk systeem nodig ivm met beperkte breedte van mijn dak ongeveer 3,3 meter. Welke alternatieven heeft u nog gevonden? dank en groet Jaap
reactie op @dubbelff:
O. vd Sluis Dag Jaap, sorry voor de late reactiex ik heb nu pas door dat er nog vragen gesteld waren. Ik weet niet of het nog nodig is, maar het is bij mij uiteindelijk een flat valk systeem met 15 graden helling geworden. Veel compacter dan dit gaat het niet worden want de ballast steekt amper buiten het frame van de panelen. Ik ben uitstekend geholpen door J en M zonnepanelen en ik heb de boel hier zelf op het plat dak gemonteerd. Installatie was een makkie. Tussendoor heb ik ook even gebeld met van der valk ondat ik vragen had over galvanische corrosie tussen de aluminium profielen en de verzinkte bouten. Ik kreeg een keurig rapport van ze waaruit bleek dat ze daar ook aan gedacht hadden. Kortom, ik ben tevreden. 
10 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous 1 jaar geleden geplaatst
Onder welke hoek moeten de portrait panelen dan komen om binnen die 3,3m te blijven?

Zijn dual betonnenvoeten dan iets?
Bijvoorbeeld, https://www.sun-solar.nl/product-categorie/montage-systemen/plat-dak-steun-betonvoet/

Als het een platdak is met nog een opstaande rand, anders eerst standaard montage rails over alle betonnenvoeten plaatsen en daar dan de panelen op bevestigen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 October 2018 om 11:49