Nieuwbouw huis zonnepanelen.

Laatste reactie 26/06/2019 11:40 door Ronald
· Markeren als ongelezen
Jacky Walhout 9 maanden geleden geplaatst
Mijn leverancier raad af om inbouw zonnepanelen te gebruiken omdat het brandgevaarlijker is.
Mijn vraag klopt dit?

De volgende panelen werden aangeboden.:
EcoDelta 280Wp Black (China) - 12 jaar productgarantie

Axitec 300Wp Black (Duitsland) - 15 jaar productgarantie

Wat is jullie ervaring met deze panelen?

Bedankt voor de feedback!
Grt
Jacky
Jan Huizinga 9 maanden geleden geplaatst
Hoi Jacky.
Informeer eens bij je brandverzekering wat zij voor  regels hier aan stellen ,Tenslotte als het verkeerd gaat zijn zij die moeten betalen.
En laat dit het liefst door hun zwart op wit zetten. 
Patrick Looys 9 maanden geleden geplaatst
Het schijnt inmiddels wel zo te zijn dat duidelijk is dat de meeste paneelbranden ontstaan bij indakpanelen.

"TNO stelt verder dat de kans dat zonnepanelen die in het dak zijn verwerkt, zogenaamde in-daksystemen, relatief veel vaker in de brand vliegen dan panelen die boven op de dakpannen zijn gemonteerd. Bij deze dakpanelen is die kans volgens TNO naar schatting twintig keer zo groot als bij normale zonnepanelen"

https://www-rtlnieuws-nl.cdn.ampproject.org/v/s/www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4674271/tno-zonnepanelen-brand-brandgevaarlijk-daksysteem?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&amp&usqp=mq331AQA#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=Van%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnieuws%2Fnederland%2Fartikel%2F4674271%2Ftno-zonnepanelen-brand-brandgevaarlijk-daksysteem
Teake De Jong 9 maanden geleden geplaatst
Je hebt natuurlijk oorzaak en gevolg! 
Het brand risico bij een slechte verbinding van de stekkers is natuurlijk groter bij een indak systeem dan wanneer die slechte stekkers op onbrandbaar pannen liggen, lijkt me duidelijk... 
Maar de oorzaak is natuurlijk wel die slechte verbinding, laten we daar de aandacht goed op vestigen. 
De lappendeken van panelen op daken om ventilatiepijpjes, dakramen etc. neemt gelukkig af, vooral bij nieuwbouwhuizen worden de panelen tegenwoordig mooi geintegreerd in het dak, die kant moeten we op, het oog wil ook wat! 
Die installateur moet goed werk leveren o.a. met goede verbindingen! 
Walter de Jongh 9 maanden geleden geplaatst
Al is een installatie en de bekabeling nog zo goed aangelegd, ook de zonnepanelen kunnen hot spots krijgen en een feit is dat bij in-dak systeem de warmte niet weg kan waardoor er eerder brand kan ontstaan. Ook kunnen aansluitdozen en optimizers falen en kan er corrosie optreden. We praten wel over 25 jaar dat het er zal liggen. Het mag er dan wel mooi uitzien, maar voor mij nooit een in-dak systeem. Het is wel je huis wat in de hens gaat!
Ronald Boskamp 9 maanden geleden geplaatst
Zonne-energie is veilig mits degelijk geïnstalleerd met kwalitatief goede materialen. De kans dat een droger in de fik vliegt is statisch vele malen groter.  Zorg voor enen installateur met ervaring. Zorg voor een gecertificeerde installateur. Ga niet louter voor de laagste prijs.  Verschillende verzekeringsmaatschappijen geven hier al advies in. Zo bieden glas glas panelen volgens Interpolis meer veiligheid aangezien glas niet brand en folie wel. Kies dan wel voor glas glas panelen van gerenommeerde fabrikanten en niet de goedkopere versies van een onbekend merk. Glas glas panelen zijn populair vanwege de meeropbrengst in de tijd maar vanwege de grote vraag nemen ook de goedkopere varianten in de markt toe. 
Met name de installatie ( connectoren verbindingen) is heel belangrijk om vlambogen te voorkomen. Inderdaad ontstaan de meeste branden hierdoor. 
Vlamboog detectie op omvormer is ook aan te raden. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 June 2019 om 15:19
Aantal lezers 16
Aantal reacties 6