Nieuwe set erbij op ander dakvlak

Laatste reactie 30/07/2021 11:32 door WAM
· Markeren als ongelezen
WAM van Loenen 2 weken geleden geplaatst
Kan ik een nieuwe set met omvormer bijplaatsen op PV-eindgroep/kabel(16A) naar meterkast die momenteel nog maar met een max. 750Watt omvormer belast wordt? Hoe sluit ik dat aan? Moet ik die bewuste groep/kabel splitten?
Antoon Rosé 2 weken geleden geplaatst
Volgens mij moet een inverter >600W (o.i.d.) altijd aangesloten worden op een eigen groep in de meterkast.
Dat zou betekenen dat je dus geen tweede inverter mag aansluiten op de groep waar nu al een 750W inverter op aangsloten is (en dat er dus een extra groep bijgemaakt moet worden).

Mijn persoonlijke mening is dat iemand die die laatste twee vragen stelt o.b.v. kennis van zijn eigen beperkingen zelf zou moeten besluiten een professional in te huren voor zo'n klus.
reactie op @antoonros:
WAM van Loenen De huidige 2 stuks draaiende PV installaties, ieder 750W, is al zelf aangesloten. Elk op een eigen groep. Maar ik wil nu graag combineren omdat het bijtrekken van een 3e PV groep niet meer netjes kan omdat de leidingschacht vol zit. Wat ik ook zou kunnen doen is een omvormer vervangen door een nieuwe 2 string omvormer tbv de uitbreiding.
6 dagen geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous 2 weken geleden geplaatst
Elke omvormer een eigen groep, JA.
Of het echt een eigen groep IN de meterkast moet zijn betwijfel ik, want in principe maak je met een onderverdeler een verlenging van je meterkast en op de onderverdeler moet elke omvormer dan een eigen groep hebben.
De groep in de meterkast beveiligd de kabel naar de onderverdeler op overbelasting, met een eigen aardlekautomaat ook nog eens tegen doorboren/hakken.
reactie op @jefrous:
WAM van Loenen Dank!
3 dagen geleden

Beantwoorden

Gerard Dut 5 dagen geleden geplaatst
Volgens mij heeft Jeffrey het goede antwoord al gegeven. Dus extra kastje maken waar 2 aardlekautomaten zitten.
reactie op @gerarddut:
WAM van Loenen Dank!
3 dagen geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 July 2021 om 09:32
Aantal lezers 10
Aantal reacties 7