offgrid hybride omvormers

Laatste reactie 03/04/2023 00:20 door trailer
· Markeren als ongelezen
trailer verburg 1 jaar geleden geplaatst
Ik wil met oog op toekomstige netwerkproblemen zodanig mijn stroomvoorziening inrichten dat ik ook offgrid kan draaien. Ik wil dan uitgaan van 48V accu's die parallel daardoor eenvoudig zijn uit te breiden. Er is een selecte groep omvormers die die 48V ondersteunt, de meeste hybride omvormers echter niet, die leveren spanningen vanaf 150V. Een van de beste specificaties zie ik in het chinese merk DEYE, die leveren 3 fase hybride omvormers die dit ondersteunen, er zit geen leverancier van in nederland.  De gewenste max hoeveelheid opbrengst die ik wil reguleren is 12KW. Wie heeft er tips en of ervaring met hybride omvormers in dit segment
trailer verburg 11 maanden geleden geplaatst
ik ben inmiddels een stuk verder met de juiste inverter. mensen die ook bezig zijn hiermee kunnen reageren of contact opnemen. Ik zie dat er op dit vlak hier weinig interesse cq kennis is aangezien er niet op gereageerd is hier of die het alsnog, het gaat in de toekomst zeker een belangrijk issue worden om (deels)  off grid te kunnen draaien
Antoon Rosé 11 maanden geleden geplaatst
Ik zie een batterijensysteem niet primair als backup voor wanneer het net uitvalt, al zou je verwachten dat elk batterijensysteem hiertoe in staat is. Mijn primaire reden om naar batterijen te kijken is het afbouwen van de salderingsregeling. Iedereen begrijpt dat je nooit zoveel stroom kan opslaan dat je de hele overproductie in de lente en zomer mee kan nemen naar de herfst en winter, maar er is al heel veel te besparen als je voldoende capaciteit hebt om in de zomer het avond- en nachtverbruik af te dekken. Hiermee zorg je ervoor dat je in de zomer netto geen stroom meer afneemt. En in de winter zou zoweel mogelijk van de opgewekte stoom terug in de batterij moeten zodat je in de winter netto zo weinig mogelijk stroom teruglevert. Huidige batterijen weken het effectiefst wanneer je ze gebruikt tussen de 20 en 80 procent van hun capaciteit, dus je zou moeten dimensioneren op die 60% daartussen. Heb je in de avond en nacht 6kWh nodig, dan zou je dus een 10kWh batterij moeten hebben. Waar ik nog niet over uit ben of het gaat lonen om dit op 3 fases te gaan doen of beter op 1 of misschien 2. Als ik naar mijn nachtverbruik kijk dan zie ik dat het verbruik niet gelijk is over de fases. Uiteraard pak je de fase et het grootste verbruik, maar loont het om ook de fase met het minste verbruik aan te sluiten? Daar moet ik nog eens aan gaan rekenen. Al met al een interessant onderwerp waar in de komende jaren meer en meer vraag naar zal zijn. Zeker dus goed om je daar nu al in te verdiepen.
Herman Kroon 10 maanden geleden geplaatst
Hallo Trailer, Ik heb thuis een kleine (Standalone) Off Grid installatie staan, dit heb ik naast mijn reguliere zonnepanelen lopen. De opstelling zit nog in de test fase, maar het werkt perfect. Inmiddels heb ik een groot gedeelte van de woningkamer (de TV en diverse andere apparatuur), de garage (incl. de koelkast, verlichting en de vrieskast etc.) op het systeem lopen. In de avonduren neemt de accupack (2 x 12 Volt a 200 Amp / serie geschakeld / 24 volt) de stroomvoorziening geheel over. De stroomvoorziening van de Off Grid inverter (met een vermogen van max 3,6 Kw/u) is dusdanig dat ook de dagelijkse zaken (zoals bijv. de stofzuiger etc.) ook via de Off Grid inveter verloopt. Zoals aangegeven zit het e.e.a. nog in de test fase. Ik heb nog een klein probleem met de opstelling van de zonnepanelen voor dit systeem (dit heeft te maken met de zon en schaduw zijde van de woning).    Daarnaast heb ik een wat kleiner opstelling lopen, deze voorziet de tuin van stroom voor de tuinverlichting, de robotmaaier en de dagelijkse kleine dingen als bijv. de kinderen in de tuin zitten en hun laptop, telefoon of bijv. voor de stroom voor de kante maaier.  Niet dat we een grote tuin hebben, zeker niet. Maar dit kleine systeem voldoet perfect aan het stroomverbruik van de tuin. Mocht je belangstelling hebben, dan zal ik wat foto's plaatsen. 
trailer verburg 2 maanden geleden geplaatst
Het offgrid verhaal leeft nog steeds niet echt tot er straks stroomuitval gaat komen, wellicht volgt reguliere loadshedding zoals in zuid afrika maar ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd en er variabele tarieven per dagdeel gaan komen dan wordt dit een hot item. Betreft de accus heb ik gekozen voor lifepo4 eve cellen. Inmiddels te krijgen voor rond de 250 euro per kwh, ik heb er 16 in serie, 48v (16×3,2). Voordeel, brandveilig, hoge ontlading mogelijk tot ca 95% en 4000 tot 20000 laadcycli afhankelijk van de ontlading. Ik ben nu wat spelen met bms en balancers. Wie is daar ook mee bezig? Ik zou loodaccus cq agm systemen sterk ontraden, duur door lage levens- en laadcycliduur,. knalgasvorming etc...  lion wil ik ook niet ivm brandgevaar na laden, dat wil je niet in huis of extern plaatsen als er ruimte is.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 May 2022 om 12:24
Aantal lezers 17
Aantal reacties 5