On grid en Off grid inverters incl. windmolen

Laatste reactie 18/09/2018 18:12 door Antoon
· Markeren als ongelezen
Ron Gielen 9 maanden geleden geplaatst
Ik ben al een tijdje op zoek naar informatie over On grid en Off grid inverters. Ik begrijp inmiddels dat je een on grid nodig hebt om 'terug te kunnen leveren', maar zijn ze ook te combineren?? Met een off-grid maak je een compleet zelfvoorzienend systeem, daarvoor heb je accu's/batterijen (opslag nodig). 

Situatie:
- Ik wil een windmolen samen met een string(2 of meer panelen??) aansluiten op een off-grid inverter, hieraan zit een accu/batterij gekoppeld.
- Deze off-grid inverter wil ik als stroomvoorziening koppelen aan de on-grid inverter (hij heeft stroom nodig om te kunnen werken) en aan deze on-grid inverter zit een string van 10 panelen.

Het zou ideaal zijn als het systeem volledig zelfvoorzienend zou kunnen werken EN daarbij ook nog eens het teveel aan elektriciteit terug zou kunnen leveren. Ik snap dat er meer concrete info nodig is, maar kan dit qua hypothese??

Heeft er iemand een soort gelijke oplossing werkend? info?

Thanks!!


Patrick Looys 9 maanden geleden geplaatst
De on-grid inverter wordt toch gevoed door de daaraan gekoppelde panelen? Hier wel tenminste :-)
Ron Gielen 9 maanden geleden geplaatst
uiteraard, maar de mijne heeft toch 220V nodig om te kunnen werken, dus als de stroom uitvalt doet de inverter het ook niet, ook al zitten er zonnepanelen aan vast toch? ;) Mijn bedoeling is/was dus eigenlijk ook om die stroom te laten leveren door de off-grid...
Patrick Looys 9 maanden geleden geplaatst
Maar als de stroom uitvalt, dan kan er volgens mij ook niet teruggeleverd worden. Dus om met je off-grid je on-grid te voeden lijkt mij niet echt zinvol (of zrlfs maar haalbaar). 

Daarnaast kan je met je off-grid niet zomaar stroom in je bestaande stroomleidingen pompen. Volgens mij dien je daar een aparte toevoer (circuit) voor te creeeren.
Ron Gielen 9 maanden geleden geplaatst
daar zit dus mijn vraag, want als ik dan een 'intelligente switch' tussenvoeg, heb ik :

1 altijd stroom
2 de situatie dat ik 'teveel' teruglever

heeft iemand zoiets? of zou dat inderdaad haalbaar/werkbaar kunnen zijn??
Patrick Looys 9 maanden geleden geplaatst
Maar bij stroomuitval werken je panelen niet mbt terugleveren of stroomvoorziening  Dus is die koppeling nutteloos met je offgrid.

Hier nog wellicht wat tips/info ter overpeinzing:
http://noodstroom-aggregaat-generator.welke-kiezen-kopen.nl/noodstroom-met-zonnepanelen-bij-stroomstoring-p1.php
Ron Gielen 9 maanden geleden geplaatst
nou dan zou ik toch in principe het off-grid circuit nog steeds van stroom voorzien hebben toch?? En inderdaad terugleveren kan/hoeft dan ook niet.

Bedankt voor je antwoorden in ieder geval!! ;) Ik ga die link eens bekijken, alhoewel ik probeer aggregaatloos te blijven.
Patrick Looys 9 maanden geleden geplaatst
Ja, inderdaad. Je Off-Grid circuit kan jou wel van stroom voorzien bij uitval van stroom. Daar is het toch voor bedoeld ;-)?

Dus volgens mij is de kernvraag die je overhoud hoe je het off-grid systeem aan je huidige stroomcircuut kan koppelen,  of hoe je dit koppelt aan een alternatief aangelegd circuit welke in werking gaat bij stroomuitval.

En de vraag of je dit kan koppelen aan je on-grid panelen vervalt dan.
Antoon Rosé 9 maanden geleden geplaatst
Ik heb hier ook al eens over nagedacht: https://community.fritts.nl/conversations/zonnepanelen-en-een-stroomstoring
En Lex heeft mij van die ideeën afgepraat 😉

Het probleem zit hem erin dat de on-grid inverter de spanning gaat verhogen om z'n vermogen kwijt te kunnen.
Je kunt dus wel 220V aanbieden, maar het vermogen kan nergens heen (tenzij je met de grillen van de zon al het vermogen direct kunt gebruiken
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 September 2018 om 09:50
Aantal lezers 16
Aantal reacties 9