Opbrengst

Laatste reactie 24/10/2022 12:53 door Lieuwe
· Markeren als ongelezen
Lieuwe Thibaudier 1 maand geleden geplaatst
Ik heb 19 zonnepanelen, elk 545 w, panelen liggen op Zuid, de productie van mijn panelen is rond de 8 kw per dag, dat valt me eigenlijk tegen, het valt mij ook op dat mijn panelen meer produceren, wanneer ik meer stroom verbruik, maar wanneer ik minder verbruik, gaat de productie ook naar beneden, is dit normaal ?
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
Bedoel je dat je als piek vermogen 8kW ziet of bedoel je dat je slechts 8kWh per dag opwekt? In geval van het laatste is dat wel weinig, met mijn 3924Wp op Zuidoost haal ik dat ook al bijna op een dag als vandaag. Op 18/10 had ik 16,6kWh opwek. Welke helling hebben je panelen? Waar lees je de opwek uit, kan je anders screenshots van een daggrafiek hier plaatsen.
Lieuwe Thibaudier 1 maand geleden geplaatst
Mijn panelen liggen op een helling van 25gr,  helaas per dag ongeveer 8 kWh, maar wat ik zie, is wanneer ik meer verbruik, ik meer opwek, maar waarom wekken de panelen niet meer wanneer mijn gebruik laag is ?
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
Volgens mij heb je in de meterkast een kastje (energiemeter?) met meetspoelen om het verbruik van en naar het net te meten? Ik heb geen ervaring met de Huawei Solar omgeving, maar je exporteert niks naar het net toe, lijkt mij dat er ergens iets niet goed ingesteld staat! En dat de omvormer door de energiemeter verteld wordt dat die alleen het directe verbruik mag opwekken (teruglevering 0) ipv maximaal. Handleiding lezen of installateur terug laten komen of wellicht dat het remote opgelost kan worden, want dit klopt niet. De 18e was een prachtige dag, mijn opwek curve ziet er zo uit, dit is 3924Wp op ZO met 45° dak.
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
Ik weet niet welke Huawei omvormer je hebt, maar ik kom dit tegen in een van de handleidingen, wellicht kan je het in jouw app checken hoe dat ingesteld staat? Zou dus op unlimited moeten staan.
Lieuwe Thibaudier 1 maand geleden geplaatst
Bedankt voor je info, ik ga mijn installateur contacteren 
Lieuwe Thibaudier 1 maand geleden geplaatst
Vandaag op onbeperkt gezet, nu eindelijk productie, nogmaals dank, probleem opgelost.
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
TOP! ik hoop niet dat de panelen al heel lang op het dak lagen, want dan heb je een hoop opbrengst gemist, hebben ze nog uitleg gegeven waarom het zo ingesteld stond?
Lieuwe Thibaudier 1 maand geleden geplaatst
De panelen liggen er sinds 6 dagen op, ik heb geen uitleg gekregen waarom het zo ingesteld was, maar ik denk dat ik wel weet waarom, mijn meter draait namelijk terug wanneer ik meer produceer dan ik verbruik, ik denk dat dat de reden is dat de installateur het op deze manier had ingesteld.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 October 2022 om 16:43
Aantal lezers 9
Aantal reacties 9