Opbrengst paneel

Laatste reactie 23/09/2018 11:11 door Jeffrey
· Markeren als ongelezen
Jos Nobel 9 maanden geleden geplaatst
Gisteren om een uur of 11 zag ik dat de schoorsteen een klein hoekje van een paneel, de rechter bovenhoek, in de schaduw zette. Vanaf zonsopkomst is er dus nog meer schaduw op het paneel geweest gelet op de hoogte en draairichting van de zon.
Wordt door zo,n klein hoekje schaduw de volledige opbrengst van deze streng beinvloed. Groeten Jos  
Antoon Rosé 9 maanden geleden geplaatst
Yep. Een slecht presterend paneel (bijv. door schaduw) trekt de productie van de hele streng naar beneden.
Zie bijgevoegd plaatje voor de steile stukken in de grafiek. Dit zijn mijn twee strengen die vol gaan produceren nadat de zon volledig voorbij een boom is.
Jos Nobel 9 maanden geleden geplaatst
Hallo Antoon, bedankt voor de reaktie. Ik stel de vraag omdat ik weet dat een paneel uit 3 sekties bestaat. Maar ik weet niet of als een van de sekties in de schaduw ligt dan het hele paneel beinvloed wordt. In dit geval lag een sektie van het paneel in de schaduw maar eerder in de ochtend zal dit ongetwijfeld ook met de 2de en 3de sektie het geval zijn nu de zon steeds lager staat. Het betreft ongeveer 20% aan de bovenzijde. Pas rond 12 uur zijn ze echt helemaalvrij. De panelen liggen portrait.
Jeffrey Rous 9 maanden geleden geplaatst
20% zeg je , dus de bovenste 2 cellen (van de 10) van een paneel dat ligt in de schaduw? En dan het volledige paneel (alle 6 de cellen naast elkaar)?

Een foto van de panelen in de schaduw kan verhelderend werken 👍
Jos Nobel 9 maanden geleden geplaatst
Hier de foto van de situatie. De rechterzijde waar je tegenaan kijkt is de westzijde dus de zijde boven de rookgaskap is zuid. s,Ochtends is dus een kleine punt schaduw op het naastgelgen paneel en als de s.middags aan de andere zijde. het zijn geen grote schaduw vlakken maar ik wil graag weten hoeveel invloed het kan hebben. Om 11 uur was er een schaduwhoek van zeg maar 40 x40 cmrechtsboven op het het paneel.
Jos Nobel 9 maanden geleden geplaatst
Ik krijg de foto er niet bij.
jan ringersma 9 maanden geleden geplaatst
zag de foto hier wel hoor
Jos Nobel 9 maanden geleden geplaatst
Ja nu is het gelukt. Nu nog antwoord op mijn vraag.
Jeffrey Rous 9 maanden geleden geplaatst
Tja, hoeveel invloed die schaduw precies heeft.
Lastig, ik denk dat je dan de grafieken van de string(s) op verschillende dagen met elkaar moet gaan vergelijken qua verloop van de grafiek op die schaduw tijdstippen.

Grafieken zoals @antoonros​ laat zien.

Ik heb opbrengst grafiek gezien van string met schaduw van een dakkapel. Een SMA met Optitrack uit (grote hap er uit en opeens een steile flank) en met Optitrack aan, dan is de grafiek veel vloeiender op dat tijdstip.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 September 2018 om 13:07
Aantal lezers 33
Aantal reacties 9