opticlimate pro 2 ombouwen tot warmtepomp

Laatste reactie 26/03/2019 07:04 door Patrick
· Markeren als ongelezen
jasper kalf 2 jaar geleden geplaatst
ik heb een ander huis sinds kort en ben met het volgende bezig ik heb er nu 2 oude gevelkachels staan en nu dus mijn idee, ik wil niet investeren in een verwarmingsketel, dus ik dacht.... ik heb nog een oude opticlimate pro 2 staan en die kan zowel verwarmen als koelen. Kan iemand mij adviseren?
wil van die gevelkachels af en zoek naar andere mogelijkheden om te verwarmen.
ik heb voor warm water al een 80 liter boiler en koken doe ik ook elektrisch.

dus het gaat enkel om te verwarmen van 1 grote ruimte van ongeveer 80 m2 en ik heb dus een opticlimate pro 2 staan dat is een watergekoelde airco ( climate controller) bedoeld voor binnenshuis of in een kas het optimale klimaat te creeren voor gewassen. het is geen airco met 2 units ( zie afbeelding en ik heb er een link voor de specificaties van het apparaat gezet.

http://www.kweekpro.nl/Opticlimate-15000-Pro-2


note: mijn budget is zero 
Patrick Looys 2 jaar geleden geplaatst
Ben je al eens langs geweest  bij een installateur of leverancier die deze apparaten verkoopt , om naar de mogelijkheden van je idee te informeren mbt zelf doen?

Daarnaast... bedoel je met je verhaal aan te geven dat je de Pro2 wil aansluiten op de gevelkachels? Want je geeft eigenlijk niet aan wat daadwerkelijk je plan is (ik moet zelf maar een beetje invullen/bedenken wat je eigenlijk bedoelt...).
reactie op @patricklooys:
jasper kalf Goedemorgen, 

nee wil van die gevelkachels af en zoek naar andere mogelijkheden om te verwarmen.
ik heb voor warm water al een 80 liter boiler en koken doe ik ook elektrisch.

dus het gaat enkel om te verwarmen van 1 grote ruimte van ongeveer 80 m2 en ik heb dus een opticlimate pro 2 staan dat is een watergekoelde airco ( climate controller) bedoeld voor binnenshuis of in een kas het optimale klimaat te creeren voor gewassen.  het is geen airco met 2 units ( zie afbeelding en ik heb er een link voor de specificaties van het apparaat gezet.

http://www.kweekpro.nl/Opticlimate-15000-Pro-2

2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Looys 2 jaar geleden geplaatst
Misschien goed om die 2e uitleg in je openingspost te plaatsen. Dan is voor iedereen meteen veel beter duidelijk wat je wilt gaan doen en waar je advies bij zoekt ;-)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 March 2019 om 00:16
Aantal lezers 19
Aantal reacties 4