Schoorsteen renovatie & Zonnepanelen

Laatste reactie 25/02/2022 23:35 door marijke
· Markeren als ongelezen
Erik Zwaan 5 jaar geleden geplaatst
Ik moet eigenlijk mijn gevel (en dus ook schoorsteen) gaan renoveren; nieuw voegwerk.

Het uithakken van bestaande voegen geeft gruis & stukken ...en die wil je niet op je panelen i.v.m. potentiële beschadigingen. Iemand ervaring hiermee? Is afdekken (folie + zijl bv.) een optie? Of zou ik ze echt moeten gaan demonteren / monteren?
Beste antwoord — gekozen door Lex Schiebaan
Erik Zwaan 5 jaar geleden geplaatst
#WhatsYourBoldIdea - Ik heb de oplossing, schoorsteen niet renoveren, maar t.z.t. afbreken en nok herstellen en dakpannen erop! Enige wat er in zit is het CV-rookgaskanaal. Verwijderen & herstellen is waarschijnlijk even duur als renoveren (voegwerk). #Opgelost (bijna)
reactie op @erikzwaan:
Lex Schiebaan Kijk. Dat is nog eens revolutionair denken ? . En minder schaduw meer op de panelen.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Hoi Erik,

Dat geeft inderdaad een troep en cement kan ook wel bijtend zijn op de panelen. Hoe is de situatie? Liggen de zonnepanelen dicht in de buurt of zit er wel afstand tussen? 

Groeten, Lex

reactie op @lexschiebaan:
Erik Zwaan Liggen er toch redelijk kort onder, zie foto.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Lex Schiebaan 5 jaar geleden geplaatst
Oei. Dan zou ik ze wel goed afdekken inderdaad. In ieder geval een zeil en misschien nog iets er onder wat een brok cement op kan vangen. Waarschijnlijk gaan ze het met de drilboor wegtikken dus het kan alle kanten op vliegen. En als de ruimte te klein is dan misschien zelfs een paar panelen weg halen. 

Als ze een beetje voorzichtig doen dan moet het wel lukken. 
reactie op @lexschiebaan:
Erik Zwaan Ja afdekken zo ie zo ....mijn schoorsteen niet meenemen in renovatie is ook nog optie (niet meest wenselijke). Ik ga eens plannetje bedenken! Bedankt voor je reactie
5 jaar geleden

Beantwoorden

Jeff de R 5 jaar geleden geplaatst
Met een flink dekzeil er over heen moet dat toch ook wel lukken!?
R van Kesteren 5 jaar geleden geplaatst
Steiger om de schoorsteen laten slaan. Heeft 2 grote voordelen, je kan makkelijk werken aan je schoorsteen en het rondvliegende cement kan niet zomaar op ja zonnepanelen neerslaan.
Uiteraard wel een afdekzeil gebruiken. 
Ric Hammink 5 jaar geleden geplaatst
Net de panelen schoon staan spuiten na renovatie van de voegen van de buren (hele tuin is nog steeds wit van die troep). Was een zooitje en had er niet bij stilgestaan dat ze ook op centimeters van de panelen hebben gewerkt...

Schoorsteen heb ik zelf vorig jaar laten verdwijnen omwille van de (schaduwwerking op de) zonnepanelen ;)
CV-ketel zit op andere schoorsteen en we hebben toch geen open haard. Het tweede kanaal was voor de luchtafvoer van het toilet en zat al jaren verstopt door een kraaiennest (met 6 (!!!) 90 graden bochten, dus doorsteken kon echt niet), is open- en schoongemaakt en tevens voor zonnepaneelbekabeling gebruikt en komt nu onder de zonnepanelen uit met behulp van een fannetje).
marijke van Breukel 1 jaar geleden geplaatst
Wij hebben ook last gehad van schaduw met betrekking tot de schoorsteen en zonnepanelen. Wij zijn gaan google en kwamen uit bij schoorsteen verwijderen Nederland. Die hebben binnen een dag eigenlijk de schoorsteen verwijderd en het dak dicht gemaakt. Het is eigenlijk super goed verlopen. Ook vertelde de medewerker dat de minimale kosten van de schoorsteen verwijderen de opbrengst van 1 extra paneel binnen een jaar er al uit zou zijn....  Ik zou meer mensen aanraden alvorens ze panelen plaatsen of er inderdaad geen schaduw door een schoorsteen, dakkapel, of misschien dakkapel / uitbouw buren voor schaduw zorgt. Dit zou zonde zijn 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 March 2018 om 20:05
Aantal lezers 39
Aantal reacties 8