SMA Sunny boy 3.0 omvormer met 2 strings --> zijn die elk apart te monitoren?

Laatste reactie 06/03/2023 19:05 door Frank
· Markeren als ongelezen
Frank Harmes 1 maand geleden geplaatst
Ik heb 2 strings en ik heb mijn twijfels of 1 ervan wel goed is geïnstalleerd. Ik zou dat willen controleren, maar hoe?
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
wellicht heb je hier wat aan? https://link.thehuddle.nl/44/topics/554517
Frank Harmes 1 maand geleden geplaatst
Er wordt gesproken over een pro versie van de SMA app. Kan ik echter niet terugvinden op hun site.
Jeffrey Rous 1 maand geleden geplaatst
is het niet een webpagina? https://www.sunnyportal.com/ of https://ennexos.sunnyportal.com/ Misschien kan @arjenvanderploeg​ wat meer details of een link geven waar hij dit gevonden heeft en waar je op moet inloggen?
reactie op @jefrous:
arjen van der ploeg Op sunnyportal.com. heb je naast je eigen naam. ( Rechts bovenin) de SMA Store oid staan. Als je daar op klikt kan je voor 30€ een pro pakket aanschaffen voor 1 jaar. En dan kan je beide strings bekijken. Toevallig zat ik vandaag nog wat hierop te googlen. En er zijn mensen die dit met een rasberry pi ook zelf voor elkaar krijgen. Linkje zal ik zo ook nog wel even opzoeken. Succes er mee.
1 maand geleden

Beantwoorden

arjen van der ploeg Oh ja eerste maand was gratis
1 maand geleden

Beantwoorden

arjen van der ploeg https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2116274
1 maand geleden

Beantwoorden

Frank Harmes Dank voor je bericht Arjen. Ik heb helaas geen SMA Online Sore staan naast mijn naam staan… in een screenshot van mijn installateur zie ik dat overigens wel staan..
1 maand geleden

Beantwoorden

arjen van der ploeg Wat bijzonder. Je kan sma ook even mailen. Reageren wel
1 maand geleden

Beantwoorden

Frank Harmes Heb nu ook installateur gemaild. Als dat niet werkt SMA mailen. Rare zaak dit, maar ben wel gewend dat ict-zaken niet altijd vlekkeloos verlopen.
1 maand geleden

Beantwoorden

Frank Harmes helaas reageert SMA na en week niet op mijn vraag. Ik zie geen mailadres staan maar iv een aanvraag gedaan in SMA Online Service Center. Mijn installateur is ook nog aan het nadenken over mijn vraag.... Hij gaat wel binnenkort alles nameten, maar ik wil zelf ook de controle houden of alles goed werkt. Misschien dan toch maar een kWh meter plaatsen.
3 weken geleden

Beantwoorden

arjen van der ploeg Hallo Frank. Kan je eens een screenshot sturen van sunnyportal.com naar Arjenvdp@hotmail.com Ben toch wel benieuwd. Misschien kan ik je ergens mee helpen/ vergelijken.
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Frank Harmes 3 weken geleden geplaatst
natuurlijk!
Jeffrey Rous 3 weken geleden geplaatst
Kan je niet lokaal (via je eigen netwerk) inloggen op de omvormer zoals in de handleiding staat. Je kan dan inloggen als gebruiker, maar ook als installateur. Wellicht krijg je via de installateur login meer opties te zien? Ik heb helaas geen SMA, dus zou niet weten of er verschil is. Arjen? Ohja, 2 stringen zeg je, zitten die dan wel op de ingangen A en B? En niet tievallig beiden op A? Kan je niet de stringspanning van beiden zien?
Frank Harmes 2 weken geleden geplaatst
Het gaat over de software van het Sumny Portal. Daarvan zou er een pro-pakket van zijn. De strings zitten op A en B. Van zowel SMA als installateur krijg ik geen antwoord op mijn vraag over pro-pakket. Installateur gaat wel volgende week de installatie nakijken, maar ik zou toch zelf ook willen checken of beide strings goed functioneren.
Frank Harmes 2 weken geleden geplaatst
Van SMA eindelijk antwoord gekregen en blijkt dat ik administrator rechten nodig heb. De installateur heeft mij die nu gegeven en nu kan ik de pro versie aanschaffen. Nog wel even beide strings voor zien van alle relevante info en dan moet het goed gaan. Dank voor ieders input op mijn vraag!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 February 2023 om 18:48
Aantal lezers 11
Aantal reacties 8