Software vervanger voor Omniksol

Laatste reactie 17/01/2022 19:50 door Willem
· Markeren als ongelezen
Willem Reijnierse 1 week geleden geplaatst
Sinds dat de Omniksol software uit de lucht is gebruik ik solarmanpv. Echter deze is niet zo uitgebreid als de vroegere Omniksol software. Ik kan met solarmanpv bijvoorbeeld niet de opbrengst per kwartier uitlezen en al helemaal niet per string. Mijn pv-installatie bestaat uit 2 strings van elk 6 panelen. Bestaat hiervoor een oplossing ?
Jan Huizinga 1 week geleden geplaatst
Hallo Willem Kijk hier eens op deze link : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1897030 Of zoek eens op deze site.
Willem Reijnierse 1 week geleden geplaatst
Hoi Jan, Bedankt voor je snelle reactie. Ik begrijp dat het kan maar mijn kennis om te programmeren en te werken met een raspberry is helaas 0. gr. Willem
reactie op @willemreijnierse2:
Jan Huizinga Helaas Willem zover gaat mijn kennis daarin ook niet. Misschien dat anderen hier je verder mee kan helpen , al hoewel het vrij stil is op dit forum de laaste tijd.
1 week geleden

Beantwoorden

Ad Bosch Of hier eens kijken: https://jbsoft.nl/site/nl/omnik-datalogger/
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ad Bosch 1 week geleden geplaatst
@willemreijnierse​, Heb Omniksol gehad maar nu met SolarmanPV heb je een veel beter overzicht van wanneer zich een fout voordoet in een string. Juist dankzij SolarmanPv kon ik onze leverancier ervan overtuigen dat er duidelijk wat mis was met de installatie. Dit was ook wel mogelijk via Omnik maar dan moest je een complete log uitdraaien en nu simpel volgens een plaatje. In dit plaatje zie je beide strings eruit klappen maar heb ook diverse plaatjes waar maar 1 string zomaar de geest geeft. Onze leverancier schoof het steeds op te hoge netspanning ???????
Willem Reijnierse 6 dagen geleden geplaatst
Dank voor de printscreen. Heb hierdoor nu meer functies ontdekt in solarmanpv. Hartelijk dank Jan en Ad
reactie op @willemreijnierse2:
Jan Huizinga Toch nog redelijk opgelost hoop ik .👍
6 dagen geleden

Beantwoorden

Willem Reijnierse 6 dagen geleden geplaatst
Zie nu dat ik bij de grafiek functies toe kan voegen. Geweldig Ook bij de export xlsx file zie ik veel gegevens terug. Jammer dat je maar ongeveer 6 maanden kunt terug kijken.
Ad Bosch 6 dagen geleden geplaatst
Als het goed is gaat tie tot een jaar terug, althans dat was vorig jaar zo. Er zijn nog meer functies daar te vinden, ook m.b.t. de opbrengst gedurende een bepaalde tijdsperiode, alleen niet per string.
Willem Reijnierse 5 dagen geleden geplaatst
Ga het uitzoeken en nogmaals bedankt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
6
Topic gestart 14 January 2022 om 13:43
Aantal lezers
Aantal reacties 8