Software vervanger voor Omniksol

Laatste reactie 27/05/2022 18:33 door Willem
· Markeren als ongelezen
Willem Reijnierse 7 maanden geleden geplaatst
Sinds dat de Omniksol software uit de lucht is gebruik ik solarmanpv. Echter deze is niet zo uitgebreid als de vroegere Omniksol software. Ik kan met solarmanpv bijvoorbeeld niet de opbrengst per kwartier uitlezen en al helemaal niet per string. Mijn pv-installatie bestaat uit 2 strings van elk 6 panelen. Bestaat hiervoor een oplossing ?
Jan Huizinga 7 maanden geleden geplaatst
Hallo Willem Kijk hier eens op deze link : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1897030 Of zoek eens op deze site.
Willem Reijnierse 7 maanden geleden geplaatst
Hoi Jan, Bedankt voor je snelle reactie. Ik begrijp dat het kan maar mijn kennis om te programmeren en te werken met een raspberry is helaas 0. gr. Willem
reactie op @willemreijnierse2:
Jan Huizinga Helaas Willem zover gaat mijn kennis daarin ook niet. Misschien dat anderen hier je verder mee kan helpen , al hoewel het vrij stil is op dit forum de laaste tijd.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Ad Bosch Of hier eens kijken: https://jbsoft.nl/site/nl/omnik-datalogger/
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Ad Bosch 7 maanden geleden geplaatst
@willemreijnierse​, Heb Omniksol gehad maar nu met SolarmanPV heb je een veel beter overzicht van wanneer zich een fout voordoet in een string. Juist dankzij SolarmanPv kon ik onze leverancier ervan overtuigen dat er duidelijk wat mis was met de installatie. Dit was ook wel mogelijk via Omnik maar dan moest je een complete log uitdraaien en nu simpel volgens een plaatje. In dit plaatje zie je beide strings eruit klappen maar heb ook diverse plaatjes waar maar 1 string zomaar de geest geeft. Onze leverancier schoof het steeds op te hoge netspanning ???????
Willem Reijnierse 6 maanden geleden geplaatst
Dank voor de printscreen. Heb hierdoor nu meer functies ontdekt in solarmanpv. Hartelijk dank Jan en Ad
reactie op @willemreijnierse2:
Jan Huizinga Toch nog redelijk opgelost hoop ik .👍
6 maanden geleden

Beantwoorden

Willem Reijnierse 6 maanden geleden geplaatst
Zie nu dat ik bij de grafiek functies toe kan voegen. Geweldig Ook bij de export xlsx file zie ik veel gegevens terug. Jammer dat je maar ongeveer 6 maanden kunt terug kijken.
Ad Bosch 6 maanden geleden geplaatst
Als het goed is gaat tie tot een jaar terug, althans dat was vorig jaar zo. Er zijn nog meer functies daar te vinden, ook m.b.t. de opbrengst gedurende een bepaalde tijdsperiode, alleen niet per string.
Willem Reijnierse 6 maanden geleden geplaatst
Ga het uitzoeken en nogmaals bedankt.
Ad Bosch 6 maanden geleden geplaatst
Het lijkt erop dat Solarman, de vervanger van Omniksol , nu ook wat gedaan heeft aan de wachtwoord beveiliging. Las wel eens ergens dat je wachtwoord voor het inloggen redelijk te grabbel lag.
Ad Bosch 5 maanden geleden geplaatst
@willemreijnierse​, sinds vandaag heeft Solarman weer een update gedaan, nu ook in het Nederlands en bij de omvormers kan je nog meer specifieke zaken opzoeken.
Willem Reijnierse 5 maanden geleden geplaatst
Ga er direct naar kijken.
Willem Reijnierse 2 maanden geleden geplaatst
Had nog een vraag. Bij Omniksol werd ook het maximaal aantal watts per dag genoteerd. En zo nodig aangepast door de jaren heen. Deze functie heb ik bij Solarmanpv nog niet kunnen vinden. Kan iemand mij vertellen of Solarman deze functie ook heeft.
Ad Bosch 2 maanden geleden geplaatst
Bedoel je de dagopbrengst?
Willem Reijnierse 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Ad, Nee, ik bedoel het maximaal piekvermogen. Bij 12 panelen van 250 W had ik een max van 3,325 KW na enige maanden keek ik weer en stond deze op 3,356 KW. Het piekvermogen werd bij Omniksol bijgehouden. gr. Willem
Ad Bosch 2 maanden geleden geplaatst
Sorry @willemreijnierse​ kom er hier ook niet achter, mogelijk dat een ander hier op het forum de oplossing weet.
Willem Reijnierse 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Ad, Dan wacht ik even af. gr. Willem
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 January 2022 om 13:43
Aantal lezers 9
Aantal reacties 16