Terugverdientijd zonnepanelen voor senioren

Laatste reactie 28/01/2022 12:16 door Antoon
· Markeren als ongelezen
Hans Roos 10 maanden geleden geplaatst
Wij zijn beide senioren (75).  Heeft het zin om zonnepanelen aan te schaffen met een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar of kan je verwachten dat zonnepanelen in prijs zullen dalen of juist dat de kw prijs in de toekomst zal stijgen? Wij wonen in een nieuwbouwhuis met momenteel 6 panelen met een piekvermogen  van 1680 kWh. Wij willen nog eens 8 panelen aanschaffen met een piekvermogen van 2960 kWh. Ons verbruik is ongeveer 3700 kWh per jaar.  De huidige en toekomstige panelen zijn zuidgericht met gedeeltelijke (weinig) schaduw.  Ik heb bij 2 aanbieders offerte gevraagd en beiden komen redelijk overeen. Het belangrijkste verschil is bij aanbieder 1 20 jaar montagegarantie en de ander 10:jaar montagegarantie.  Wellicht een ‘onmogelijke’ vraag maar graag jullie mening.  Met vriendelijke groet
Willem Reijnierse 10 maanden geleden geplaatst
Ik zou het altijd doen, al was het maar voor het milieu. 
Jan Huizinga 10 maanden geleden geplaatst
Goedendag  20 jaar montagegarantie  waarschijnlijk is de prijs ook hoger dus betaald u dat zelf. Wat kan er mis gaan na een goede montage in 10 jaar ? Een eenvoudig set is sneller terug verdiend en leverd geld op. Mijn panelen 265wp waren 5 jaar geleden redelijk hoog nu zijn ze sterk verouderd . Inmiddels zijn ze bijna terug verdiend en leveren nu geld op ,indien er nu grote storingen komen vernieuw ik de boel en ben weer recent. Succes .
Ad Bosch 10 maanden geleden geplaatst
Beste Hans, "Terugverdientijd zonnepanelen senioren". Ik denk dat de terug verdientijd aardig langer wordt als de saldering regeling aan zijn eind komt. Wel wordt het misschien nog een jaartje uitgesteld. https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i26235/startdatum-afbouw-salderingsregeling-zonnepanelen-niet-haalbaar-ambtenaren-adviseren-1-jaar-uitstel
johannes visser 10 maanden geleden geplaatst
Beste Hans, gewoon doen, met de stijgende elektra prijzen zou de terug verdien tijd korter worden.  Het is natuurlijk ook prachtig als je je maandbedrag terug ziet lopen naar bijna nul. Het milieu aspect is al genoemd. Ik ga er vanuit dat het een eigen woning betreft, dan neemt de woningwaarde alleen maar toe ivm de panelen. Lijkt mij een win win situatie. Groetjes, een "iets" jongere senior.
Antoon Rosé 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben het niet per definitie eens met alle bovenstaande (positieve) antwoorden. Voor veel mensen (voor mij ook) zijn zonnepanelen een puur economische overweging geworden. Dat je het puur economisch bekijkt vind ik dan ook niet meer dan normaal. Dat wil niet zeggen dat andere overwegingen (millieu, iedereen doet wat, etc.) niet mee mogen spelen, maar dat is een bijkomende overweging voor eenieder. Terugverdientijd is gewoon een onzeker dingetje op het moment. Daar zorgt de overheid zelf voor door maar geen duidelijkheid te willen geven, dus als dat een overweging is om het niet te doen, dan moet je je niet schuldig voelen. Bij mijn ouders (nu 83 en 76) heb ik vorig jaar (of alweer het jaar daarvoor) zelf panelen geinstalleerd. Bij de selectie van de panelen en de gehele dimensionering hebben we terugverdientijd, dus lage kostprijs per Wp, in het achterhoofd gehad. Dat heeft geresulteerd in een installatie die in max. 2,5 jaar terug te verdienen is. Als dat 7 jaar was geweest hadden ze het nooit gedaan. Dus mocht je het alsnog serieus overwegen, kies dan voor een zo simpel mogelijke installatie als de situatie toelaat. Zo heb ik bij mijn ouders 11 panelen van 340Wp (dacht ik) in één lange rij neergelegd met een enkele stringinverter van 3kW. (geen schaduw, pal zuid). Dat apparaat moet hard werken en verdient zichzelf daardoor ook snel terug.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 January 2022 om 12:12
Aantal lezers 18
Aantal reacties 6