Ik ben inmiddels bijna 4 jaar aan het experimenteren met 20 Solar Frontier WP170-S zonnepanelen i.c.m. eigen opslag in een traction accubank van 8 12V 100A accu's. Ik heb inmiddels mijn tweede inverter geïnstalleerd, omdat ik de mogelijkheid wilde hebben om de zaak uit te lezen. Mijn eerste inverter, een XPI 0.5-7.0K had deze mogelijkheid niet en werd in 2016 verruild voor een MPPSolar 4048MS. De 20 panelen zijn allen paralel aangesloten, omdat dit door de inverter wordt vereist. Vooralsnog loopt alles op rolletjes, ware het niet dat ik meer had verwacht van eigen opslag. Helaas schakelt de inverter toch nog regelmatig naar het net en is ons landje niet altijd zonnig genoeg om in mijn energiebehoefte te voldoen. 
Om nog meer energie neutraal te zijn besloot ik de gaskraan een stukje dicht te draaien tot minimaal verbruik. begin 2017 kochten wij een 100% elektrische Hyundai Ioniq EV, koken op elektra en plaatsten in 2018 twee airco units op strategische plekken in onze woning. WOW !!!! Dat laatste levert echt op en het gas werd gereduceerd van 20 m2(1e week maart) naar < 2 m2(maart - heden). Dit scheelt echt in uitstoot maar ook in de portemonnaie. 
Maargoed...Je gebuikt meer stroom en wilt meer uit je panelen halen. Met een elektrische auto als "opslag"  moet dit een eitje zijn. Het bedrijf MyEnergy uit Engeland kwam met een super laadapparaat, dat de mogelijkheid biedt om zelf te bepalen hoe snel uw auto moet opladen. Met de zappi lader kunt je maximaal gebruik maken van de eigen elektriciteit productie door de keuze uit drie verschillende programma's.

- Volledig laden zonder gebruik van het net in de ECO+ mode, waarbij het opladen wordt gepauzeerd als de eigen productie even te laag is (bijvoorbeeld bij wolken).
 - Kies zelf het percentage minimaal groen laden.
-  Laden in de slimme modus met zoveel mogelijk gebruik van eigen energie, de ECO modus. Zodra de eigen productie te laag is, wordt er vanuit het net bijgeladen. 

Nooit lager dan 1,4kW laden.
Snel laden zoals bij elke andere lader, op maximaal vermogen. Er wordt dus ook vanuit het net bijgeladen als er te weinig eigen productie is. De maximale capaciteit is 7kW, dit is afhankelijk van uw wagen en uw aansluiting (16A of 32A)

Mooi verhaal natuurlijk, maar helaas ging deze vlieger bij mij niet helemaal op. Ik heb namelijk een MPP solar inverter die NIET teruggeveerd aan "het net". Daar zit hem nu juist de clue. Zappi monitored de NET aansluiting en wil graag teruglevering zien. Helaas is dit niet het geval bij de MPPsolar, dus ik gebruik hem nu Manueel. Op die manier kan ik toch 1,5Kw laden via mijn panelen, maar zou graag veel meer eruit willen halen. Nu sta ik voor de keuze om afscheid te nemen van de MPPsolar en vraag mij af welke inverter ik het beste zou kunnen aanschaffen. Mijn 20xSolar Frontier 170 WP liggen immers allen paralel. Kan ik dit zomaar aansluiten op bijv: Omnik 5k inverter ? De inkomende voltage van de 20 panelen is bij zonnig weer ongeveer 100V - 1 Amp. 
Kan iemand mij helpen bij deze beslissing ? Ik zou het liefst mijn 20 panelen behouden(eventueel anders aansluiten in String oud). maar wil dan naar een andere inverter. Welke tegen schappelijke prijs.