Verschil en beste merken

Laatste reactie 14/01/2019 11:05 door Wiebe
· Markeren als ongelezen
Joran . 5 maanden geleden geplaatst
Dag allen,
Ik heb een vraag over zonnepanelen. Vanwege de vele aanbieders en de vele soorten panelen vind ik het lastig om te bepalen welke zonnepanelen ik zou moeten aanschaffen en welke partijen betrouwbaar zijn. Ik hoor dat er in dit wereldje veel cowboys zijn, dus wil ik graag in zee met een betrouwbare partner en goede installateurs. Inmiddels heb ik 2 offertes ontvangen van 2 verschillende type zonnepanelen.
Offerte 1: 10 zonnepanelen van LG NEON 320 Full black met bijpassende omvormer (geen idee welke) en montage tegen € 5437 netto
Offerte 2: Solarwatt 60 m style 300 Wp perc glas/glas met een omvormer Solaredge SE3000h 1-fase i.c.m. 9 optimizers p300 voor € 4300 netto.
Welke aanbieders en installateurs staan goed bekend?
Welke zonnepanelen hebben een goede opbrengst en hebben weinig rendementsverlies? Zijn er naast bovenstaand nog een aantal goede merken  te noemen?
Wat zijn acceptabele garanties en kan ik er vanuit gaan dat dit wordt nageleefd?
Mogelijk zijn dit wat te veel vragen voor dit forum maar als leek weet ik nog niet goed wat belangrijk is en waar ik goed op moet letten.
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Patrick Looys 5 maanden geleden geplaatst
Kijk eens naar installateurs met gedegen certificaten, keurmerken en garanties (ook mbt hun installateurs) als ook goede service.

EnergieWonen is daar een goed voorbeeld van en wordt ook door een aantal forumleden hier goed gewaardeerd (waaronder ikzelf).  

Vervolgens kan je bij zo'n gedegen firma eens kijken naar wat er in her assortiment zit en het beste bij jou wensen en budget past.

Het valt mij op dat je aan de hogere kant in het segment lijkt te zitten mbt je keuze. Waarom wil je dat? Met een klein stapje terug (300watt panelen) heb je voor een vermoedelijk beduidend prettiger bedrag praktisch hetzelfde. Betere verhouding prijs/kw dus ;-)
jan ringersma 5 maanden geleden geplaatst
Misschien heeft Joran nu langer garantie op de panelen zelf Patrick.
Ikzelf heb ook voor duurdere panelen gekozen met 25 garantie op de panelen
P.S Joran ook bij Energie Wonen dus en zeer tevreden over hun
reactie op @janringersma:
Patrick Looys ...uiteraad kan dat. En zo zijn er meerdere aannames te doen.  Ben benieuw wat zijn eigen antwoord is ;-)
5 maanden geleden

Beantwoorden

jan ringersma 5 maanden geleden geplaatst
Joran,mijn 1e keus waren ook lg panelen.maar via energie wonen heb ik uiteindelijk gekozen voor panasonic hit 325 panelen.deze werden goed beoordeeld en hebben 25 jaar opbrengst-paneel garantie.aangezien ik geen schaduwvorming heb,is er een goodwe omvormer bij gekozen
Joran . 5 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties. 
@patricklooys​ het hogere segment kiest mij blijkbaar uit :) De leveranciers hebben deze keuze voor mij gemaakt. En ja ik vind het fijn als er een lange garantietermijn aan vast zit zodat ik meer zekerheid heb dat ik de investering terug verdien. Er staan nog een aantal leveranciers op de rol om langs te komen voor een offerte zoals Zonsimpel.
Energiewonen heeft mij de LG panelen aanbevolen. De prijs die ze hanteren voor het aantal zonnepanelen lijkt mij echter wel aan de hoge prijs. De terugverdientijd is 9,5 jaar (er vanuit gaande dat de optimizers en omvormers de 25 jaar garantieperiode meegaan). Hebben jullie daar een reactie op?
@janringersma​ deze panelen zijn niet voorgesteld door de adviseur die bij mij langs is geweest. Die had het alleen over de Samsung en de LG. Wat ben jij kwijt en voor hoeveel panelen is dat geweest? Wat is het opbrengstspercentage na 25 jaar?
Hebben jullie trouwens dat artikel gelezen van vandaag over de 'superslimme' zonnepanelen van Use all Eenergy'. Zijn jullie hier ook bekend mee?
reactie op @joran:
jan ringersma ik had 8 panelen oost en 8 panelen west
een goodwe 4200 nds omvormer
meterkast groep bij plaatsen
de installatie
totaal 8200 euro
5 maanden geleden

Beantwoorden

Joran . Voor 16 panelen vind ik dat wel een mooi bedrag. Past die goodwe bij alle panelen? Ik zag dat die omvormer uit China kwam, maar de verkoper van Energiewonen zei tegen mij dat ze niet met Chinese merken in zee wilde vanwege faillisementen garantie e.d.
5 maanden geleden

Beantwoorden

jan ringersma mijn set is samengesteld met Chris Wieman van energie wonen. vraag anders naar hem.
goodwe staat bij mij goed aangeschreven en de omvormer en app werken prima
de omvormer zit op zolder,wij slapen eronder en horen helemaal niks
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Looys 5 maanden geleden geplaatst
Euhhh... je lijkt de garantietermijn te koppelen aan je terugverdientijd. Dat snap ik niet zo goed. Kun je dat toelichten?
Jeffrey Rous 5 maanden geleden geplaatst
@joran​ wellicht een linkje naar dat artikel dan?
Joran . 5 maanden geleden geplaatst
Die terugverdientijd in relatie tot de garantietermijn zal ik even toelichten. Van een aanbieder heb ik begrepen dat als er iets stuk gaat in de garantietermijn iets stuk gaat dat het dan verholpen wordt zonder extra kosten. Elke keer dat ik kosten maak aan een reparatie of onderhoud kost mij dit geld en wordt de terugverdientijd dus langer. Ik ben dus gebaat bij zo min mogelijk kosten zolang de zonnepanelen werken. Een garantietermijn biedt mij volgens de aanbieder die zekerheid.
De link kan ik zo te zien niet invoegen. Google anders de volgende trefwoorden: ad zonnepanelen all energy
Patrick Looys 5 maanden geleden geplaatst
Dit zal 'm zijn dan: 
https://www.ad.nl/tech/gasloos-dankzij-een-superslim-zonnepaneel~a412ecf1/
reactie op @patricklooys:
Joran . Dat is inderdaad het artikel dat ik bedoelde. Ik denk een mooie ontwikkeling, zeker met het jaar 2030 in het achterhoofd. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Looys 5 maanden geleden geplaatst
Tja, die lange garantie... dat is een afweging of de meerprijs het jou waard is t.o.v mogelijke/eventuele kosten bij pech/reparatie. In ieder geval geven de goede installateurs toch ook al richting de 10 jaar garantie. Lijkt mij voldoende om de eerste of ergste mankementen te ondervangen. En het scheelt dan toch fors in de aanschaf. Maar goed, het zijn allemaal uiteraard persoonlijke keuzes/afwegingen ;-)
Wiebe Ottenhof 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb 5 jaar geleden ook panelen laten installeren door Energy Wonen.. idd goede materialen (Hanwha panelen met Power-One omvormer), maar niet een voordelige installateur.
Ik zou nu voor Qcells half cell Duo 325 w/p kiezen (157 euro ps met 12 jaar product garantie). Deze komen min of meer ook bij Hanwha vandaan.
Omvormer afhankelijk van je situatie, maar met een SMA (rond de 1000 euro) zit je praktisch altijd goed. Als je in het zuiden van het land woont, zou je JenM installateur kunnen overwegen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 January 2019 om 17:07
Aantal lezers 35
Aantal reacties 16