Wat is een plat dak?

Laatste reactie 25/11/2016 09:07 door Erik
· Markeren als ongelezen
Lex Schiebaan 6 jaar geleden geplaatst
Hoi,

Ik heb een hele simpele vraag maar ik heb het antwoord nog niet gevonden. De brochure voor de vergunningseisen van zonnepanelen gaat uit van schuin of plat dak. Zie:


https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/brochures/2010/07/20/zonnecollectoren-en-zonnepanelen/zonnecollectoren-en-zonnepanelen-20november2012.pdf

Nou lijkt het antwoord simpel maar uit ervaring weet ik dat niet één plat dak ook echt plat is. Zeker bij grotere daken is de helling snel 3 graden in verband met de afwatering.

Nu ben ik bezig voor een klant met een dak van 7 graden. Ik zou zeggen dat is plat maar het heeft een helling. En het leuke is dat ik het nergens kan vinden.

Tot welke helling is een dak plat?

Groeten, Lex
Erik Zwaan 6 jaar geleden geplaatst
Pragmatisch gezien zou ik hem ook als 'plat' beschouwen aangezien je hem (aanname) waarschijnlijk toch in shed-opstelling gaat leggen waarbij je het verschil in dakhoek naar de beoogde 36 graden overbrugd met het montagesysteem.

In dat geval is een vlak dak behoorlijk relatief geworden...

NEN6702 zou een dak met een helling tot 3% als 'plat dak' beschouwen. Echter wordt een dakhelling van 0 tot 5 graden vaak als "plat dak" gezien.

Kortom plat hoeft niet plat te zijn, en als de NEN6702 in de laatste versie deze definitie hanteert (niet gecontroleerd) dan zou ik zeggen, hij is schuin!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 November 2016 om 17:56
Aantal lezers 30
Aantal reacties 2