Welke app voor SolarEdge zonder installateur?

Laatste reactie 08/05/2022 09:30 door He
· Markeren als ongelezen
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Kun je als je zelf je panelen geplaatst hebt met een SolarEdge app alles monitoren? Ik heb op internet gezocht en zie verschillende apps en lees ook dat je alles alleen kunt monitoren als een installeur de panelen geplaatst heeft. Klopt dit?
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat je dan een account moet aanmaken als (self)installateur, aangezien je het ook zelf geïnstalleerd hebt. https://monitoring.solaredge.com/mfe/registration/?locale=nl_NL Navragen bij SoalerEdge zelf? https://www.solaredge.com/nl/corporate/contact of anders vragen aan de partij waar je de spullen gekocht hebt?
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Dank je voor de hulp. SolarEdge had ik een bericht gestuurd, maar geen reactie gekregen. Trustpilot staat vol met dit soort ervaringen. Ik heb mijn ervaring er dus ook maar bijgezet. Daar is op gereageerd en om mijn gegevens gevraagd, zodat ze alsnog kunnen reageren. Ik wacht even af wat dat oplevert.
Goos Kers 6 maanden geleden geplaatst
Het is mij wel gelukt om een installatie bevoegdheid te krijgen. Eerst via de mail, later nog even gebeld en uitgelegd waarom ik zelf wilde installeren. Solar edge hoofdkantoor Vianen
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Dat is waardevolle info. Dank je. Eerder heb ik geschreven dat SolarEdge na een negatieve beoordeling om mijn gegevens gevraagd heeft om alsnog te reageren op mijn niet beantwoordt bericht. Heb ik gedaan, maar weer niks gehoord.
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Inmiddels heeft SolarEdge contact opgenomen. Mijn registratie is ongedaan gemaakt en ik moest me aanmelden als installateur. Maar ik loop nu tegen het probleem aan dat ik geen KvK nummer heb. Logisch, want ik heb geen bedrijf.  Zoals het er nu uitziet heeft SolarEdge hier geen oplossing voor. Ik begin het gevoel te krijgen dat ik een fout gemaakt heb door voor SolarEdge te kiezen.
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Als je 'Installateur' kiest dan krijg je het "BTW-nummer" veld extra, als je als 'Zelf-installateur' aanmaakt krijg je dat veld niet. Geen idee of er een wezelijk verschil in rechten zit tussen de 2. Maar het "BTW-nummer" krijg je toch van de belastingdienst als je de BTW teruggave van de zonnepanelen aanvraagt? https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/formulier-opgaaf-zonnepaneelhouders "Als u zonnepanelen hebt en stroom levert aan uw energieleverancier, bent u ondernemer voor de omzetbelasting (btw)."
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
BTW nummer heb ik. Dat heb ik inderdaad gekregen vanwege de teruggave. Normaal heb je naast een BTW nummer dan ook een KvK nummer, maar in dit geval niet. Ik heb me niet ingeschreven bij de KvK.
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Waar moet je dan het KvK nummer ingeven bij het aanmaken van het account als Installateur? Maar hoe had je jouw vorige account dan aangemaakt? Als Zelf-installateur?
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Als zelf installateur inderdaad. Dat account is door SolarEdge opgeheven. Ik kon anders geen nieuw account aanmaken met hetzelfde e-mailadres. Een BTW nummer werd niet gevraagd bij mij. Wel kreeg ik dit mailtje van SolarEdge: "Bedankt voor uw aanmelding op het SolarEdge monitoring platform. Als onderdeel van ons registratieproces hebben wij enkele gegevens van u nodig. Wij verzoeken u onderstaande gegevens te verstrekken: • Ik ben een systeemeigenaar (eigenaar van een residentieel SolarEdge systeem): JA / NEE • Ik ben een SolarEdge installateur: JA / NEE (Indien JA, beantwoord a.u.b. de onderstaande vragen) • Wat is de naam van uw bedrijf? ………  • Geef de link van uw bedrijfswebsite (indien van toepassing). ………… • Van welke distributeur koopt u de SolarEdge systemen? ………. • Wat is uw KVK nummer? Bedankt voor uw medewerking! Met vriendelijke groet, Customer Loyalty Specialist Alliance@solaredge.com"   
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Dan reageer je daar toch op dat je als Zelf-Installateur de installatie gedaan en werkend hebt en dat je dus geen KvK nummer hebt. Ik neem aan dat dit bij @gooskers​ precies zo gegaan is? Ik moet toegeven dat SolarEdge wel heel erg omslachtig bezig is, maar helaas is daar nu niks aan te doen. De technische kennis willen ze bij de installateurs houden om geen klanten te woord hoeven te staan. Maar ze geven wel de mogelijkheid om je als Zelf-installateur aan te melden...
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Zo werkt het niet bij SolarEdge. Dit schreven ze nadat ik hierover mailde: "Voor de installateurs account dient u wel een KVK nummer te hebben zodat het geregistreerd kan worden. Ik dacht dat u zij zelf uw installatie te hebben geinstalleerd? Vandaar dat ik ervan uitging dat u dan ook een KVK nummer zou hebben.  Ik zal hieronder een link bijvoegen van distributeurs waarvan u samen kan kijken om naar een geschikte installateur te zoeken die uw installatie wilt overnemen en uw volledige rechten kan geven. Er zijn voldoende installateurs die dat doen, maar we mogen helaas niet de ene installateur voortrekken op de andere installateur. https://www.solaredge.com/to-order" SolarEdge is nu ook gestopt met reageren.
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Pff, wat een ballentent! 😡 Wat een vage aanname zeg... Waarom zou je een KvK nummer moeten hebben als je iets zelf installeerd....  Dan hoop ik dat @gooskers​ je in detail kan vertellen hoe hij het wel voor elkaar gekregen heeft. Of anders de partij contacten die jouw deze spullen verkocht heeft en vragen hoe ze dit gaan oplossen.
Goos Kers 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb 4 jaar geleden het aangevraagd, zonder kvk nr. Ik heb toen uitgelegd dat ik zelf een installatie wilde installeren. En ook bij de buren. Ik werd toen opgebeld, door een mevrouw van Solar edge. Na ene  discussie, waarbij ik ze wist te overtuigen dat ik al veel kennis had van solaredge systemen. Kreeg ik toch de installatie bevoegdheid. Ze zullen hun beleid wel hebben aangescherpt.
Ad Bosch 6 maanden geleden geplaatst
De werkwijze van deze leveranciers komt me bekend voor, bij de aanschaf van pelletkachels weigeren de meeste leveranciers ook om de parameters te verstrekken waardoor je altijd een "deskundige" van het bedrijf erbij moet halen. En die werken niet voor niks.
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Gisteravond om 23:15 uur heb ik nog onderstaand mailtje ontvangen: "SolarEdge wilt graag dat alle installateur veilig te werk kunnen gaan en vandaar ook vragen dat ze een KVK-nummer doorgeven omdat ze zeker weten dat iemand een installateur is. Als het verkeerd gaat en SolarEdge heeft het niet gecontroleerd, dan is SolarEdge aansprakelijk omdat we een (installateur) persoon een installatie installeren zonder enige veiligheid. De KVK-nummer moet wel gekoppeld kunnen worden aan u naam. Zoals eerder vermeld over de mogelijkheden, we willen voorkomen dat iedereen met een SolarEdge systeem het dak opgaat en zonder veilig te werken iets wil aanpassen of toevoegen aan zijn/haar installatie. Vandaar dat het ook een installateurs account heet en geen huiseigenaar die installateur is. Hopende u voldoende te hebben geinformeerd. Met vriendelijke groet, Kind regards,"
Jeffrey Rous 6 maanden geleden geplaatst
Op Tweakers.net zijn er volgens mij ook meerderen die wel die rechten hebben na het volgen van de SolarEdge online courses, de link staat in de topicstart van onderstaande link. (o.a. 'Ronald' die auteur is van het topic: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2117968 Wellicht daar eens rondvragen hoe zij dat gekregen hebben?
He HaHu 6 maanden geleden geplaatst
Dank je voor de tip. Ik zal het overwegen. Mijn ervaring met Tweakers.net is dat iedereen het leuk vind om je neer te sabelen. Daarom ben ik al lang geleden daar gestopt met iets te vragen.
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Na lang aanhouden en diverse keren bellen is het gelukt. Nu nog alles ingesteld zien te krijgen 😁.
Jeffrey Rous 5 maanden geleden geplaatst
Mooi dat het eindelijk gelukt is 👍 Succes met instellen! Wellicht de SolarEdge sitemapper gebruiken?
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Dank je.  Het werkt niet allemaal even gestroomlijnd bij SolarEdge. Mijn advies is dus dat je gewoon moet volhouden. En Joris is daarbij een grote hulp. Wat is de SolarEdge sitemapper?
Jeffrey Rous 5 maanden geleden geplaatst
https://www.solaredge.com/nl/products/installer-tools/site-mapper#/ De Mapper app biedt SolarEdge installateurs een efficiënt en gestroomlijnd proces voor het maken van een virtuele lay-out van nieuwe PV-installaties in het SolarEdge monitoring platform. Installateurs gebruiken de Mapper om de SolarEdge power optimizer en omvormer barcodes te scannen en het creëren van een virtuele kaart van de PV-site waardoor diagnose op afstand mogelijk wordt.
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Is dat te vergelijken met wat ik zie als ik inlog? Zie foto.
Jeffrey Rous 5 maanden geleden geplaatst
Dit is de Designer op jouw plaatje, dat zou je moeten gebruiken voordat je een systeem plaatst. Ik heb geen idee of je het design zou kunnen uploaden naar de monitoring omgeving. Maar dan nog moet je in de monitoring omgeving de optimizers op de juiste plek krijgen. Volgens mij zou de app Site mapper je daarbij moeten helpen. Ik neem aan dat je tijdens het plaatsen wel alle stickertjes van de optimizers op een papiertje geplakt hebt, welke waar ligt.
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb geen stickers geplakt. Ik heb alles gefotografeerd en in Powerpoint een legplan gemaakt met serienummers en QR codes van de optimizers en ook de serienummers van de zonnepanelen.
Jeffrey Rous 5 maanden geleden geplaatst
Komt op hetzelfde neer ;-) Dus dan inloggen op https://monitoring.solaredge.com/ en je omvormer toevoegen lijkt me.
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Dat is nog niet zo makkelijk. Ik heb de omvormer van iemand overgenomen en hij stond bij SolarEdge geregistreerd. Op mijn verzoek hebben ze hem "vrijgegeven". Ik zie allerlei opbrengsten, maar die zijn niet van mij. Ik kom er nog niet goed uit. Hetzelfde geldt voor de LAN-verbinding. Inmiddels is 's middags op 16-04-2022 de pairing met de optimizers gelukt en worden alle optimizers "gezien". Op 16-04 is, naast wat er direct gebruikt is, 16 kWh teruggeleverd aan het net volgens de slimme meter.
He HaHu 5 maanden geleden geplaatst
Bij SolarEdge is het een hele grote puinhoop. Ik heb een heel slecht Nederlands sprekende medewerker aan de teleoon gehad. Die kwam er niet uit. Ze hebben iets gedaan waar ze zelf niks van snappen. Er staan bij meer dan 15 omvormers en ik zie ook de naam van een vrouw met haar e-mailadres. Ik heb al met een ander e-mailadres een nieuw account moeten aanmaken, maar niemand snapt hoe het nu zit. Met 23 panelen, 330 Wp, wek ik zo 20- tot 25 Kw op. Knap hè? Solaredge reageert op geen van mijn mailtjes.
He HaHu 4 maanden geleden geplaatst
Uiteindelijk is het gelukt. Het hangt er heel erg van af wie je te spreken krijgt.  Ik heb nu een installateursaccount en daarmee heb ik een monitoringaccount, klantenaccount, aan kunnen maken. Met dit klantenaccouunt monitor ik nu mijn panelen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 March 2022 om 11:16
Aantal lezers 16
Aantal reacties 29