WP boiler als opwekker voor verwarming

Laatste reactie 13/12/2021 12:27 door Paul
· Markeren als ongelezen
Paul Maurits 8 maanden geleden geplaatst
Wie heeft hier ervaring mee? Heb momenteel een proef draaiend met een 90 ltr WP boiler waarmee ik de garage verwarm via een Jaga convector. Erg positief tot nu toe, enkele weken in bedrijf. Ben benieuwd bij vorst.
Rick de Wit 8 maanden geleden geplaatst
Mag aannemen dat deze boiler dus los staat, van je drinkwaterleiding?
reactie op @rickdewit544:
Paul Maurits šŸ˜‚šŸ˜‚natuurlijk. Zou niet goed zijn drinkwater gecombineerd met CV.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Rick de Wit ...er zitten soms rare knutselaars bij. Je weet het nooit...
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Paul Maurits 8 maanden geleden geplaatst
Klopt idd. Heb eerst nog gedacht om via een warmtewisslaar te gaan werken, niet gedaan omdat ik het jammer vind van het rendementsverlies en al een ww aansluiting heb vanuit mijn WP.
Gerard Dut 8 maanden geleden geplaatst
Hoe hoog zet jij de temperatuur van de WP boiler? Ik kan mij van een tijdje terug herinneren dat er ergens een project was met appartementen die een WP boiler hadden voor SWW en verwarming. De klachten waren het hoge verbruik, omdat de boiler op een onrendabel hoge temperatuur moest draaien. Zonder SWW heb je dat probleem niet.
Paul Maurits 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook het e.e.a. gelezen over dat project, was niet zo'n slimme zet. Een WP boiler is daar zeker niet geschikt voor. Het vermogen is te laag voor die toepassing. Ik gebruik hem alleen voor de garage L 7 mtr x B 3,5 mtr x H 2,70 mtr. Wanden, sectionaldeur, plat dak en vloer zijn goed geĆÆsoleerd en alles is tochtdicht. De Jaga kan bij 55 gr C een vermogen van 2400W leveren, dat heb ik niet nodig. Momenteel verwarm ik met een temperatuur van c.a. 40 gr C, ruimte temperatuur c.a. 18 gr C. Een thermostaat regelt de circulatiepomp, gaat draaien bij vraag. Deze regeling heb ik binnen mijn Homematic IP systeem, hierop werkt ook mijn verwarming/koeling van mij WP voor het huis. Alles zelf, berekend , geĆÆnstalleerd en in bedrijf gesteld om ervaring op te doen. Vanuit die ervaring ga ik volgend jaar adviezen geven als EPA/U adviseur. Ik leer nog elke dag bij m.b.t. het systeem dat ik heb draaien.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 December 2021 om 16:26
Aantal lezers 17
Aantal reacties 5