Zonne energie leveren aan derden.

Laatste reactie 26/06/2022 11:19 door WH
· Markeren als ongelezen
Jéfrem Janssen 6 jaar geleden geplaatst
Is het mogelijk om opgewekte zonne energie door te verkopen aan derden?

Een kennis van mij wil het dak van de fabriekshal voorzien van zonnepanelen. Hij kan er veel meer leggen dan dat hij zelf aan energie verbruikt. De teveel opgewekte energie wil hij zelf verkopen. Is dit mogelijk, heeft iemand hier ervaring mee?
Jeff de R 6 jaar geleden geplaatst
Terug leveren aan de energie maatschappij. Dan krijg je er nog een paar cent de Kw voor (voor zolang het duurt).

Aan "andere" derden is dit denk ik alleen mogelijk als je zelf dan ook de infra structuur naar die "derden" gaat aanleggen. En dan is het nog maar de vraag of dit toegestaan is.
Lex Schiebaan 6 jaar geleden geplaatst
Hallo @jéfrremjanssen.

Leuke vraag. Het is zeker mogelijk binnen de zogenaamde postcoderups regeling (voorheen postcoderoos). Ik ben geen expert op dat gebied maar ik weet wel dat het heel interessant kan zijn. Als je wilt kan ik je ook in contact brengen met iemand die hier volop mee bezig is.

Groeten, Lex
Leen van Doorn 5 jaar geleden geplaatst
Op dat gebied gaat van alles gebeuren de komende tijd: ook energiemarkt voor kleinverbruikers. Wat er nú precies al kan, weet ik niet.


Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij https://www.enwire.nl/
Frits Lakemeier 5 jaar geleden geplaatst
Bij de postcoderoosregeling kan een eigenaar van een gebouw (een deel van) zijn dak beschikbaar stellen aan een externe (postcoderoos-)coöperatie (of VvE) die op dat dak een eigen zonnepaneleninstallatie gaat aanleggen. Inwoners binnen het postcoderoosgebied kunnen lid worden van deze coöperatie en met elkaar de financiën bijeenbrengen voor aanschaf van de installatie. Zijn genieten gedurende 15 jaar van een teruggave van de energiebelasting van hun opgewekte stroom. Voorwaarde is wel dat de opgewekte stroom van deze installatie via een eigen meterkast en netaansluiting van de coöp het openbare net opgaat. Het wordt dus niet gekoppeld aan de meterkast van de eigenaar van het gebouw. Voor meer info zie kennisdossier op Hier Opgewekt of kijk of er een lokaal project bij jou in de buurt is. Greenchoice is ook net een campagne 'energievangers' gestart; zij kopen namelijk graag Hollandse groene stoom op van lokale coöperaties.
Tom Simonis 5 jaar geleden geplaatst
@jéfrremjanssen


Hier al eens naar gekeken?


https://vandebron.nl/
WH Bles 1 maand geleden geplaatst
Beste lezers, Mijn VVE heeft een zonnedak " so fa so good". De productie is zeer goed. Mijn vraag we leveren nu het overtollige terug aan het net. tegen een prijs.   Kan de VVE dit overschot ook leveren aan eigen bewoners tegen een scherpe prijs BV 10 cent is meer dan de netwerk en leverancier aan betalen ergens rond de 4 cent per KWh. Om het netwerk te ontlasten zouden de bewoners  direct te stroom opnemen en dus twee vliegen in een klap takkelen. wie heeft hier het antwoordt op.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 May 2016 om 10:02
Aantal lezers 52
Aantal reacties 7