zonnepanelen

Laatste reactie 08/04/2017 10:22 door Nico
· Markeren als ongelezen
Nico Heijnsdijk 4 jaar geleden geplaatst
Drie jaar geleden heb ik, 14 Astronergy Crystalline PV Module CHSM6610P serie, aangeschaft. na ongeveer een jaar kwamen er afwijkingen in de panelen .Heb met de ondernemer die ze geplaatst heeft contact opgenomen. Deze verklaarde, nadat hij contact heeft opgenomen met de leverancier, dat dit
z.n. Snail traits of Snail tracks waren. Het zo geen invloed hebben op de productie. Maar het worden er steeds meer, er is maar 1 paneel niet aangetast. Ik heb op 30-03-2016 een beroep mij nu op de garantie. tot op heden nog steeds niets opgelost. Mijn vraag: heeft u wel meer gehoord van deze afwijkingen. En is dit normaal.
Lex Schiebaan 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @nicoheijnsdijk

Dat is niet zo mooi. Het heet snail trails wat er aan de hand is.

Snail trails ontstaan door een chemische reactie door de gebruikte materialen (met name tussen EVA folie en cell zie https://fritts.nl/hoe-worden-zonnepanelen-gemaakt/ voor meer uitleg). Het is voor de industrie heel lang een mysterie geweest maar met de nieuwe zonnepanelen zou het toch niet of nauwelijks voor moeten komen. Het kan verschillende oorzaken hebben.

Het belangrijkste is natuurlijk naast dat het er niet mooi uit ziet dat de zonnepanelen genoeg opbrengen. En de snail trails zou een effect kunnen geven op de opbrengst. Belangrijk is dus om dit te checken. Welke omvormer heb je? (Dan kan ik misschien meekijken)

Wat betreft de garantie is dit vaak ze beschreven dat als het product goed werkt de fabrikant geen garantie geeft. Maar als je kan aan tonen dat het product niet goed is dan heb je mogelijk wel kans. Het belangrijkste is dat jouw leverancier (de installateur) hier achteraan gaat. Een beetje druk bij de fabrikant of groothandel doet soms wonderen.

Kan je misschien wat foto's toevoegen? Dat doe je door op het camera symbool te klikken. Dan kan ik zien hoe veel het is e.d.

Groeten, Lex
Nico Heijnsdijk 4 jaar geleden geplaatst
De omvormer is een Delta Solivia 3.3 TR
Nico Heijnsdijk 4 jaar geleden geplaatst
Hoi Lex Dit zijn nu foto's van ruim een jaar terug, nu zijn er nog veel meer afwijkingen.

gr. Nico
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 April 2017 om 12:57
Aantal lezers 38
Aantal reacties 4