Zonnepanelen

Laatste reactie 01/10/2018 08:51 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Daniel McKee 8 maanden geleden geplaatst
Beste Leden van de community, 
Ik ben nieuw op het Form en heb sinds kort 15 zonde-panelen op mijn dak geplaatst. Het is door een gerenomeerd bedrijf via de gemeente verlopen.
Opbrengst valt tegen daar het bedrijf op het laatste moment de plaatsing veranderde vanwege mis-calculatie . Veel last van schaduw. Nu het volgende :
Op mijn schuur in de tuin is veel zon voornamelijk in de middag en avond, maar dat is 15 meter van mijn huis verwijderd en volgens het installatie bedrijf was het aanleggen dermate moeilijk dat het te duur zou worden en derhalve zijn mijn zonen panelen daar niet geplaatst. De opbrengst is nu gering. met moeite 4 kWh per dag.
Ik vraag me af hoe ik de meer stroom op kan wekken met het plaatsen van nogmaals 4 á 5 aanvullende panelen op de schuur. Er is stroom en een aparte groep "tuin" in de meterkast. Hierop zijn slechts lichten aangesloten die bij schemer en nacht aanspringen middels sensoren. Mij is verteld dat ik eigenlijk nogmaals een omvormer moet plaatsen in de schuur om het opwekken van stroom mogelijk te maken. Is het niet mogelijk overdag stoom middels de aanwezige stroom kabel aan te sluiten op de reeds aangesloten omvormer op zolder en gewoon stroom middels dezelfde kabel s'nachts stroom te onttrekken om  de tuin verlichting te laten branden  ?
Wie heeft ervaring hiermee of gedegen advies ?

Patrick Looys 8 maanden geleden geplaatst
Een gerenomeerd bedrijf wat op de valreep het legplan verandert door miscommunicatie??? Klinkt toch minder handig. Gezien het feit dat 15 panelen slechts 4Kwh opwekken is opmerkelijk. Maar meld even welk merk/type het is en je omvormer daarbij. Ook het bedrijf vind ik wel erg zinvol om te weten. 

Zou tevens ook met het bedrijf in gesprek gaan over wijzigingen die meer aansluiten bij je wensen en eerder gemaakte afspraken.

Uiteraard kan je via eenzelfde kabel stroom leveren en afnemen. Dat gebeurt ook als er een groep wordt gemaakt die ip voor de wasmachine aansluiting bedoeld is, maar waar wasmachine/droger gewoon op fuctioneren. Het is dus ook haalbaar om dat in je schuur te doen. Met inderdaad een extra omvormer.
Een kabel naar reeds aanwezige omvormer vauit die schuur lijkt mij minder uitvoerbaar.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 September 2018 om 20:59
Aantal lezers 19
Aantal reacties 2