Zonnepanelen goed gemonteerd?

Laatste reactie 27/03/2019 19:13 door Ilse
· Markeren als ongelezen
Ilse Peters 10 maanden geleden geplaatst
Beste, afgelopen week zijn er bij ons 12 zonnepanelen geplaatst. Deze zijn in 2 rijen van ieder 6 stuks achter op het pannendak geplaatst (breedte dak is +/- 5,5 m). Dit is een vrij steil dak, waarbij de kant van de panelen ook nog eens op de 'windkant' ligt. Nu vroeger wij ons af met hoeveel panhaken je deze panelen vast moet leggen (aantal haken per rail)?
Ik heb het idee dat het vrij miniem is gemonteerd (in totaal 28 haken, dus 7 per rij) en heb geprobeerd te zoeken of hier eisen voor zijn, maar kan er niks over vinden? Hopelijk kan iemand van jullie helpen met wat de norm is? Het dak is net vernieuwd en heb geen zin in lekkages of ander leed...
Walter de Jongh 10 maanden geleden geplaatst
Dat verschilt per merk en systeem. Wellicht is het handiger dat even te vermelden. Ook regio hoogte en locatie maken uit voor de windbelasting.
Ilse Peters 10 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor de reactie. Het betreft suntech systeem, welke gemonteerd is met solarstell montagemateriaal. Het systeem ligt op het zuidoosten. In de provincie Noord-Brabant (mits u dit bedoelt?) Precieze hoogte weet ik niet, maar de panelen starten boven de 1e verdieping. Schat start op 4 m en bovenkant bovenste rij op 6 m.

Mvg Ilse
Walter de Jongh 10 maanden geleden geplaatst
Solarstell geeft weinig info op de website over het pannendaksysteem. Om te kunnen uitrekenen hoeveel haken er nodig zijn moet je installateur zijn en toegang hebben tot hun calculatieprogramma. Je kunt bij twijfel bellen of mailen met Solarstell

    Bel (038) 455 41 60

    info@solarstell.nl
reactie op @walterdejongh:
Ilse Peters Bedankt voor het advies! Heb ik inmiddels gedaan. Ze hebben geen eis, maar geven als advies om max. 1 meter tussen 2 haken te laten zitten.

10 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Rous 10 maanden geleden geplaatst
Maar je zegt 2 rijen van 6 stuks en dat het dak maar +/-5,5m breed is, dan moeten de panelen dus over de dakrand uitsteken?
reactie op @jefrous:
Ilse Peters Bedoelde dat de rij met panelen ongeveer 5,5 m is. Maar deze is 6 m. Het dak is bijna 7m 😊

10 maanden geleden

Beantwoorden

Ilse Peters 10 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor alle reacties. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 March 2019 om 10:31
Aantal lezers 25
Aantal reacties 8