Onderhandel tips

Je hebt je keuze voor een leverancier gemaakt. Nu moet je er alleen nog uit zien te komen. Tijd om te onderhandelen. Maar hoe doe je dat? En hoe haal je er zoveel mogelijk uit? En dat is niet alleen een lage prijs maar ook een goede samenwerking. 

1. Vraag wat je wilt....

Schroom niet. Om een lagere prijs of iets extra's vragen is heel normaal. Het is dan ook goed om gelijk de leiding te nemen en te zeggen wat je wilt. Jullie mogen leveren maar dan wil ik wel ........

2. Als dan....

Als dan is misschien wel de beste onderhandel techniek. Hij werkt namelijk altijd. Het is een principe van ruilen. Maar het kan zijn dat je niet eens wat terug doet maar gewoon in ruil voor het geven van je vertrouwen in hun bedrijf.

Bijvoorbeeld:

  • Als ik mijn best doe om mensen in de buurt te overtuigen dan ..... (laat merken dat je best een ambassadeur wilt worden als ze goed hun best doen)
  • Als ik zelf help met ..... (b.v. sjouwen, afval opruimen e.d.) dan ..... (laat merken dat je niet te beroerd ben om je handen uit te steken)
  • Als ik geen haast heb dan ..... (je geeft ze ruimte in de planning)
  • Als jullie het het mogen leveren dan ..... 

3. Niet de enige....

Het is belangrijk dat de leverancier niet het gevoel heeft dat hij de enige is. Dit zou hem in een comfortabele positie brengen die jouw positie niet sterk maakt. Wees dus niet te enthousiast en laat merken dat er nog andere partijen in de race zijn (ook al is dat helemaal niet zo). 

4. Weet wat je koopt....

In de koop sectie van Fritts Online vind je alle marktconforme prijzen met gezonde marge's van de aanbieders. Dit zijn de prijzen die ze gemiddeld vragen. Zit een partij er ver boven dan moet je er ver onder gaan zitten. Zit een partij goed wat betreft de prijs dan moet je misschien niet over de prijs beginnen maar bijvoorbeeld iets extra's vragen. Je voorstel moet realistisch zijn.

5. Koop bij slecht weer....

Zonnepanelen verkopen gek genoeg het beste in de zomer als de zon schijnt. Misschien logisch omdat mensen er dan aan denken maar je kan natuurlijk het hele jaar zonnepanelen kopen. En laat het nou net heel rustig zijn als het weer slecht is. En een rustiger seizoen doet ook wondere voor de prijs. Dus wacht eens op die regenachtige week in november. Succes gegarandeerd.

6. Einde periode....

Als de periode bijna voorbij is dan is het bedrijf wellicht geneigd wat extra te doen. Aan het einde van de maand of het jaar moeten de targets gehaald worden. En als jij nou net degene bent die ze daarbij helpt kunnen ze vast wel iets voor je terug doen.

7. Humor

Een lach kan wonderen doen. Maak een grapje of zeg dat die zonnepanelen je helemaal niets interesseren maar dat je het gewoon leuk vind om zaken met ze te doen. Succes verzekerd. Humor verbreekt de "spanning" en verhoogd de gun factor. 

Start met het einde in zicht....

Zonnepanelen gaan lang mee. Heel lang. Veel langer dan bijvoorbeeld je wasmachine of een auto. Het zou zo maar kunnen zijn dat je de installateur hard nodig hebt. En dan moet hij niet denken: ow, dat is die gierigaard die niets wou betalen. Hij kan beter denken: ow, dat zijn die leuke mensen. Wees dus altijd netjes en beleefd. En een grapje doet wonderen.